Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre liceele premiate de Klaus Iohannis a avut doar doi elevi la Bacalaureat, unul dintre ei l-a picat inițial

Unul dintre liceele premiate de Klaus Iohannis a avut doar doi elevi la Bacalaureat, unul dintre ei l-a picat inițial

de Cătălina Buzoianu    |   

Unul dintre liceele premiate de Klaus Iohannis pentru meritele excepționale ale dascălilor a avut numai doi elevi la Bacalaureat, iar unul l-a şi a picat. Este vorba despre Liceul Tehnologic din comuna Mihai Viteazu.  

La prima vedere poate părea într-adevăr extrem de ciudat, în condițiile în care din doi elevi care au dat bacalaureatul anul acesta, unul l-a luat în prima sesiune, al doilea la picat. Acesta din urmă a revenit în cea de-a doua sesiune și l-a luat și el. Este vorba despre elevi din promoțiile anterioare.

De trei ani de zile, liceul din comuna Mihai Viteazu nu mai are clase de liceu, ci doar de școală profesională. În plus, de aproximativ 2 ani, conducerea acestei unități, tocmai pentru a atrage elevi către școală, a înființat clasele de seral, însă cei care sunt în momentul de față la seral nu au ajuns încă în clasa a -XIII-ea, astfel încât să poată da bacalaureatul. Cei mai mulți dintre elevii care urmează aceste cursuri susțin că vor să dea bacalaureatul în comună.

Așadar, premiul pe care acest liceu l-a luat nu a fost pentru promovabilitate, ci pentru proiectele pe care le-a derulat de-a lungul ultimilor ani și cu ajutorul cărora a dus la dezvoltarea acestui liceu. Practic, pprin proiecte cu finanțare europeană sau națională, a fost achiziționate mobilier, echipament de ultimă generație, se oferă masă caldă. Toate aceste proiecte îi determină pe mulți dintre ei să se îndrepte către școală.

Nu este singurul liceu în ceastă situație din județul Constanța. Și Liceul Tehnologic din Techirghiol, care la fel are o promovabilitate destul de scăzută, a fost premiat de către președintele Klaus Iohannis.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile