În România sunt 9.700.000 de locuințe, dintre care numai 2.100.000 sunt asigurate. Asta înseamnă că patru din cinci locuinţe sunt vulnerabile în fața dezastrelor naturale. La 47 de ani de la cutremurul care a devastat România, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, a organizat o competiție fotografică.
Proiectul ReExpoziția face parte dintr-o amplă campanie de conștientizare și de sensibilizare a publicului în ceea ce privește dezastrele naturale și importanța asigurării locuințelor.
"În ceea ce priveşte proprietarii de locuinţă, mi-ar plăcea ca acest eveniment să aibă o singură consecinţă: să plecăm cu toţi cu ideea că prevenţia e cea mai bună investiţie. Pentru că niciunul dintre noi nu ne dorim să cumpărăm o asigurare gândindu-ne că, la un moment dat, vom avea parte de ea. Ne-am dori toţi să nu ni se întâmple, dar iată că dezastrele se întâmplă şi aceste imagini vă arată că ele se întâmplă în continuare şi de aceea cel mai bine ar fi să luăm măsuri", a declarat Nicoleta Radu, Director General PAID România.
"Au participat la concurs şi amatori, dar şi profesionişti, oameni din redacţiile agenţiilor de ştiri, din redacţiile televiziunilor de ştiri. Concursul s-a desfăşurat între noiembrie şi februarie. Scopul nostru este să atragem atenţia şi prin mijloace artistice, mijloace vizuale, asupra consecinţelor pe care dezastrele naturale le pot avea asupra locuinţelor oamenilor", a explicat Cosmin Tudor, Director General Adjunct PAID.
Fotografiile au ilustrat momente din diverse zone din România, în timpul unor evenimente critice.
ReExpoziția a ajuns la cea de-a treia ediţie şi organizatorii spun că de anul viitor vor implica şi copiii în proiect.