Antena 3 CNN Externe Unul din cele mai mari atacuri ucrainene. Kievul a atacat Moscova și regiuni din Rusia cu 144 de drone. Aeroporturi lovite și explozii

Unul din cele mai mari atacuri ucrainene. Kievul a atacat Moscova și regiuni din Rusia cu 144 de drone. Aeroporturi lovite și explozii

de Georgiana Marina    |   

Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni ale Rusiei, în noaptea de luni spre marți. Au fost vizate Bryansk, Moscova, Tula, Kaluga, Belgorod, Kursk, Oryol, Voronezh, precum și regiunea Krasnodar Krai. Ministerul rus al Apărării a susținut că 144 de drone ucrainene au fost doborâte, acesta fiind probabil cel mai mare atac ucrainean din timpul războiului, scrie Kyiv Independent.

Ministerul rus al Apărării a precizat că cele mai multe drone – 72 - au fost doborâte deasupra regiunii Brânsk, urmată de regiunea Moscova (20) și regiunea Kursk (14).

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrey Vorobyov, a declarat că o femeie de 46 de ani a fost ucisă, iar alți trei civili au fost răniți în atacul cu dronă din orașul Ramenskoye. Orașul este situat la 46 de kilometri sud-est de Moscova.

Ucraina nu a comentat încă informațiile despre presupusul atac.

Videoclipuri cu explozii în regiunea Brânsk au fost postate pe rețelele sociale de către locuitori, în jurul orei 12:30, ora locală.

În timpul nopții, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a susținut că drone care se îndreptau spre Moscova au fost doborâte deasupra regiunii. Sobyanin a transmis că serviciile de urgență intervin la un incendiu la etajele 11 și 12 ale unei clădiri rezidențiale din Ramenskoye.

Resturile doborâte au fost găsite și lângă Aeroportul Internațional Jukovsky, la aproximativ 36 de kilometri (22 mile) sud-est de centrul Moscovei. Peste 30 de zboruri internaționale și interne, programate inițial pentru plecare între orele 12:00 și 7:00, ora locală, au fost întârziate pe aeroportul Vnukovo din cauza atacului. Aeroportul Domodedovo din regiunea Moscovei a fost închis la primele ore ale zilei de 10 septembrie.

În regiunea Tula, două drone au fost doborâte, iar resturi au căzut pe o instalație energetică. Nu au fost răniți sau probleme cu alimentarea cu energie electrică, potrivit rapoartelor presei de stat ruse.

În ultimele luni, forțele ucrainene au intensificat atacurile împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei, cu scopul de a afecta instalațiile petroliere și militare ale Rusiei.

În noaptea de 1 septembrie, zeci de drone au vizat mai multe regiuni rusești, Ministerul Apărării al Rusiei susținând că a doborât 158 ​​de drone.

 

Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina drone
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile