Antena 3 CNN Externe Mapamond Unui bărbat i-a crescut o umflătură în vârful craniului. Care este explicația unui caz rar în lumea medicala

Unui bărbat i-a crescut o umflătură în vârful craniului. Care este explicația unui caz rar în lumea medicala

de M.P.    |   

Un bărbat a dezvoltat o protuberanţă în varful capului după ani de breakdance, potrivit unui raport medical.

Medicii descriu „umflătura breakdance” ca fiind un traumatism cranian unic în rândul dansatorilor, într-un nou raport de caz, conform Livescience.


Un bărbat a dezvoltat o „umflătură breakdance” în partea de sus a capului după ce a practicat în mod repetat figuri de breakdance rotindu-se stând în cap, figură numită headspin, potrivit medicilor.

Umflătura bulboasă de țesut, pe care medicii au îndepărtat-o chirurgical, a devenit sensibilă la atingere și a fost asociată cu zonă de cădere a părului.

Aceste umflături fără păr de pe cap sunt, de asemenea, denumite în mod obișnuit „umflături de headspin” și, în sens mai larg, afecțiunea este uneori numită „sindromul de suprasolicitare a breakdancerilor”.

„În ciuda faptului că „umflătura breakdance” este cunoscută în cadrul comunității de breakdance, acest fenomen este puțin documentat în literatura medicală”, au remarcat medicii într-un articol publicat în revista BMJ Case Reports. Pe baza rezultatelor lor, tratarea acestor lovituri pe cap prin intervenție chirurgicală „pare a fi o intervenție de succes”, au spus medicii.

 

Subiecte în articol: breakdance medical
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile