Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ungaria o critică pe Ursula von der Leyen, după ce a primit în CE portofoliul pentru bunăstarea animalelor: "Ipocrizia Bruxellesului"

Ungaria o critică pe Ursula von der Leyen, după ce a primit în CE portofoliul pentru bunăstarea animalelor: "Ipocrizia Bruxellesului"

de Mia Lungu    |   

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a criticat-o miercuri pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru respingerea lui Oliver Varhelyi ca reprezentant al Budapestei în executivul european în funcţia de comisar pentru extindere, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Oliver Varhelyi a primit, în noua Comisie Europeană, portofoliul pentru sănătate și bunăstarea animalelor.

Şeful diplomaţiei ungare a apreciat că decizia preşedintei face parte din "ipocrizia Bruxellesului" în privinţa politicii de extindere a Uniunii Europene.

Într-o conferinţă de presă la care a participat la Budapesta alături de Adrijana Mesarovic, ministrul economiei din Serbia, Szijjarto a reamintit că statele din Balcanii Occidentali aşteaptă de peste 14 ani să fie primite în UE, "ceea ce arată că majoritatea blocului este împotriva extinderii".

Ministrul ungar a insistat că declaraţiile publice ale oficialilor europeni în favoarea extinderii Uniunii sunt opuse poziţiilor lor în spatele uşilor închise. El a susţinut că ţările cele mai avansate în procesul de aderare doreau menţinerea lui Varhelyi în funcţia de comisar pentru extindere, deţinută în prima Comisie prezidată de von der Leyen.

Szijjarto a promis că Ungaria va face tot ce îi stă în putinţă pentru a se asigura că statele din Balcanii Occidentali pot adera la UE "cât mai curând posibil".

În acelaşi timp, el a afirmat că fiecare stat membru are dreptul să numească un comisar şi să decidă pe cine numeşte, "de aceea voi porni de la presupunerea că democraţii fantastic de angajaţi din Parlamentul European nu vor refuza acest drept suveran".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile