Antena 3 CNN Life Timp liber Turism Unde poţi face plajă în luna octombrie. Destinaţii calde aproape de România pentru prima vacanţă a elevilor

Unde poţi face plajă în luna octombrie. Destinaţii calde aproape de România pentru prima vacanţă a elevilor

de Claudia Popovici    |   

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat în România, familiile cu copii mai au ocazia să planifice o escapadă într-o destinație la doar 2-3 ore de mers cu avionul, unde soarele încă își face simțită prezența, mai ales că prima vacanță a elevilor din acest an şcolar începe pe 26 octombrie. Astfel, copiii pot să mai profite de vremea caldă alături de părinți şi mai pot face chiar şi plajă în octombrie. 

Prima vacanță școlară din 2024 este programată la sfârșitul lunii octombrie. Mai exact, în perioada 26 octombrie - 3 noiembrie, când timp de o săptămână, elevii şi preșcolarii se vor bucura de o perioadă de relaxare după primele săptămâni de scoală sau grădiniță. Aşadar, dacă sunteți în căutarea unor destinații calde aproape de România, pentru prima vacanță a elevilor, în care să vă bucurați de vreme bună şi de plajă în octombrie, iată câteva idei. 

Locuri aproape de România unde poți face plajă la final de octombrie

1. Cipru (Larnaca) 

Ciprul, cunoscut pentru plajele sale frumoase, orașele cu istorie antică și clima caldă, este locul ideal aproape de România unde te mai poţi bucura de soare şi relaxare pe plaja în octombrie. Larnaca este una dintre principalele stațiuni de pe insulă, oferind atât plaje cu nisip fin, cât și atracții culturale.

Durata zborului cu avionul este de aproximativ 2,5 - 3 ore, timp în care îţi poţi face planul pentru un sejur perfect. Cele mai recomandate destinații pentru plajă în octombrie recomandate de turiștii sunt: 

  • Plaja Finikoudes
  • Plaja Mackenzie
  • Plaja CTO, toate aceste zone prezintă multe facilitați, printre care şezlonguri și umbrele (unele gratuite), toalete, dușuri, sporturi acvatice, restaurante și magazine în apropiere.

În aceste zone temperaturile medii sunt de 23-26°C în timpul zilei, iar apa mării are aproximativ 24°C, ceea ce o face ideală pentru plajă în octombrie. 

2. Grecia (Creta)

Creta este cea mai mare insulă a Greciei şi este de multe ori aleasă de români pentru a petrece câteva zile de relaxare, mai ales la plajă în octombrie. Zona îţi pune la dispoziție plaje variate, peisaje montane, dar şi situri arheologice impresionante. 

Durata zborului cu avionul este de aproximativ 2 - 2,5 ore, timp în care îţi poţi face planul pentru un sejur perfect. Stațiuni precum Chania sau Heraklion sunt populare în acest sezon pentru vacanțe la plajă.

Temperaturile în zonă variază între 21-24°C, iar apa mării are aproximativ 23°C, făcând plajele în octombrie încă potrivite pentru relaxare și baie.

3. Turcia (Antalya)

Antalya este o destinație turistică foarte populară printre turiștii români, renumită pentru plajele sale lungi, stațiunile all-inclusive și combinația de peisaje montane și litoral. 

Durata zborului cu avionul este de aproximativ 1,5 - 2 ore. Temperaturile sunt de obicei între 22-26°C, iar apa mării are în jur de 23°C. Este una dintre ultimele perioade ale anului în care se poate face plajă în octombrie aici.

4. Malta

Malta este o insulă mică, dar cu o istorie bogată și plaje frumoase, care oferă oportunități excelente pentru plajă, explorări culturale, dar şi activități acvatice.

Durata zborului cu avionul este de aproximativ 2,5 - 3 ore. Temperaturile sunt de aproximativ 21-24°C, iar apa mării are în jur de 23°C. Încă este o perioadă plăcută pentru plajă în octombrie și explorare.

Destinații calde de vizitat toamna târziu

De asemenea, dacă vrei o escapadă sau o vacanță alături de familie pentru câteva zile, există mai multe destinații calde de vizitat toamna târziu, care pot oferi o experiență plăcută. Iată trei sugestii pentru destinații unde vremea este mai caldă decât în România și unde poți explora atracții interesante, chiar dacă nu se face plajă în octombrie. 

Dubai, Emiratele Arabe Unite

În această zonă, vei avea parte de vreme caldă și însorită, cu numeroase oportunități de shopping, gastronomie internațională și distracție. De asemenea, poți explora deşertul din jurul orașului prin safari-uri cu dunele de nisip.

Gran Canaria, Spania

În această zonă, poți avea parte de oportunități excelente de drumeții, explorare a naturii și relaxare. Atracțiile populare includ Parcul Național de la Caldera de Bandama și Grădinile Botanice de la Jardin Canario.

Marrakech, Maroc

În această zonă poţi găsi o atmosferă culturală bogată, piețe pline de viață și oportunități de a explora tradițiile marocane. Poți experimenta, de asemenea, gastronomia locală, tradiții de artizanat, dar și arhitectura istorică.

Aşadar, există locuri care sunt superbe chiar şi toamna, care îţi oferă oportunități de relaxare, timp de calitate alături de familie şi șansa să mai faci plajă în octombrie. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile