Antena 3 CNN Travel 5 locuri în care să ne ascundem în aceste zile de codul roșu de căldură

5 locuri în care să ne ascundem în aceste zile de codul roșu de căldură

de Diana Scarlat    |   

Antena3.ro vă propune cinci idei pentru a petrece altfel decât acasă acest weekend în care se anunță cod roșu de căldură. 

1. Beach, Please!

În acest weekend, cei mai mulți români vor fugi la mare. Multe hoteluri și pensiuni de pe litoral au deja aproape toate camerele ocupate, dar încă se mai pot găsi oferte, în stațiunile care nu sunt foarte aglomerate. Festivalul „Beach, please!” a început miercuri, 10 iulie, la Costinești. Până duminică, 14 iulie, sunt așteptați peste 120.000 de spectatori. Pentru festivalul de muzică urbană de pe litoral încă se pot cumpăra bilete pentru fiecare seară de concerte. Evenimentul se desfășoară pe 21 de hectare de teren, cu peste 200 de artiști care urcă pe trei scene amenajate la malul mării.

Cei care nu mai găsesc niciun loc de cazare la Costinești ar putea încerca să caute în zona de sud a litoralului, în Saturn, Mangalia sau 2 Mai, unde gradul de ocupare este mai redus. Transportul este problematic, în aceste zile, când se așteaptă un număr foarte mare de mașini atât pe Autostrada Soarelui, cât și între Constanța și stațiuni. Probleme au fost și cu trenurile care au avut defecțiuni din cauza temperaturilor foarte ridicate. Cea mai bună opțiune rămâne deplasarea cu mașina personală, fiind foarte redus și transportul rutier de persoane, între București și Constanța.

2. Weekend pentru pasionații de istorie

Cei care vor aer curat și un alt gen de festival, dar nu merg la mare, sunt așteptați la Cugir, în județul Alba, unde se va desfășura primul spectacol de reconstituire istorică, în perioada 13-14 iulie, la Singidava. Astfel de evenimente au loc aproape în fiecare weekend, până la toamnă. În week-end-ul viitor, între 19 și 21 iulie, va fi organizat festivalul CELTIC, deja cu tradiție, la Băile Figa, în Bistriţa, apoi trupele de „reenactori” vor ajunge și la Zilele comunei Luncoiu de Jos, în județul Hunedoara, pe 27-28 iulie, și la Apulum Alba Iulia, în perioada 16-18 august, urmând Romula Fest (23-25 august), la Dobrosloveni, Olt. Unul dintre cele mai mari festivaluri de reconstituire a istoriei antice – DacFest - va fi organizat de asociația Terra Dacica Aeterna la Simeria, în județul Hunedoara, în perioada 30 august-1 septembrie.

3. Degustare de ciuperci

Pentru combinația perfectă între natură, cultură gastronomică și terapii de relaxare, tot în acest weekend se desfășoară festivalul „Funghi Forum Gourmet”, în perioada12- 15 iulie. Evenimentul culinar organizat de Asociația Conservation Funghi și găzduit de stațiunea Sovata le propune oaspeților degustarea mai multor tipuri de ciuperci gătite și asezonate după rețete diverse. Pe lângă degustări, vor fi și activități educative și gastronomice, precum învățarea speciilor de ciuperci cu ghidaj în teren sau workshop-uri de nutriție și dietetică. În fiecare seara va avea loc așa-numita Cină Gourmet, la care vor avea acces doar participanții care și-au cumpărat bilete pentru participarea la eveniment. Biletele se pot cumpăra online.

4. Concurs de echitație

Iubitorii de cai se pot duce în acest weekend la concursul internațional de echitație la Târgu Mureș. În perioada 12-14 iulie 2024, Clubul Hipic Romsilva din Târgu Mureș găzduiește competiția organizată sub egida Federației Ecvestre Române, reprezentând o etapă calificativă pentru Campionatele Europene de Juniori. Într-un weekend în județul Mureș se poate face și un circuit cultural care să lege vizitarea cetăților medievale și a satelor săsești din inima Transilvaniei.

5. Roaba de cultură

Cei care își petrec sfârșitul de săptămână în București, dar vor să participe la un eveniment în aer liber, pot alege un weekend distractiv - ziua copilăriei și prieteniei la mini-festivalul Terre des hommes - Roaba de Cultură, în Parcul Herăstrău. Evenimentele organizate de această asociație culturală sunt întotdeauna pline de surprize plăcute pentru toți participanții, iar relaxarea după o zi pe iarba din parc este un câștig pentru oricine. Intrarea este liberă.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben