Antena 3 CNN Externe Un tren cu 800 de pasageri a deraiat în Rusia. Autoritățile confirmă cel puțin 100 de răniți

Un tren cu 800 de pasageri a deraiat în Rusia. Autoritățile confirmă cel puțin 100 de răniți

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cel puțin 100 de persoane au fost rănite luni, în Rusia, după ce un tren care transporta peste 800 de pasageri a deraiat, în urma ciocnirii cu un camion, transmite Agerpres, care citează agențiile internaționale de presă.

Trenul venea din Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan, şi se îndrepta spre stațiunea Adler de la Marea Neagră.

Garnitura feroviară s-a ciocnit în regiunea sud-vestică Volgograd cu un camion aflat pe șinele de cale ferată, a anunțat Comitetul rus de Investigații.

"Nouă vagoane au deraiat, dintre care șapte s-au răsturnat. Conform estimărilor inițiale, peste 100 de persoane au fost rănite", a precizat Ministerul rus pentru Situații de Urgență pe Telegram.

Imagini difuzate online de presa rusă arată vagoane roșii și gri, parțial deformate, răsturnate pe șine, cu pasageri încercând să iasă prin ferestre. În alte imagini se văd mașini de pompieri și ambulanțe în apropiere.

Căile ferate ruse spun că de vină pentru coliziune este șoferul camionului

Deraierea a avut loc la patru km de gara Kotelnikovo. Peste 300 de salvatori în peste 100 de vehicule au fost trimiși la fața locului.

În tren se aflau 803 pasageri, dintre care 140 au suferit leziuni, iar 16 persoane au fost spitalizate, potrivit Căilor Ferate Ruse.

"Șoferul camionului a încălcat grav regulile de siguranță rutieră intrând pe șine, în ciuda avertismentului sonor, și s-a trezit în fața trenului care se afla în apropiere. Mecanicul trenului a folosit frâna de urgență, dar nu a putut evita coliziunea, din cauza distanței prea mici", a precizat RZD.

A fost deschisă o anchetă pentru încălcarea regulilor de siguranță și de operare a transportului, potrivit Comitetului rus de Investigații.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile