Antena 3 CNN Life Sănătate Un tratament revoluționar ar putea ajuta la vindecarea diabetului, boala de care suferă cel puțin un milion și jumătate de români

Un tratament revoluționar ar putea ajuta la vindecarea diabetului, boala de care suferă cel puțin un milion și jumătate de români

de Mia Lungu    |   

Un tratament combinat revoluționar, testat într-un studiu preclinic, crește semnificativ numărul celulelor producătoare de insulină, oferind speranța de a inversa diabetul. Este o descoperire extrem de importantă, având în vedere că la nivel global aproape o jumătate de miliard de oameni suferă de această boală.

Tratamentul care poate inversa diabetul a fost testat de mai mulți cercetători din Statele Unite ale Americii. Din primele studii reiese că acest tratament ar putea să crească, atenție, chiar și de șapte ori nivelul celulelor care produc insulina, adică acele celule care ne reglează nivelul zahărului din sânge.

Din primele informații reiese că acest studiu ar putea să ducă în timp la un tratament revoluționar, care ar putea să înlocuiască insulina în cazul pacienților cu diabet tip unu sau medicamentele în cazul pacienților cu diabet tip doi.

Acest studiu au fost realizat pe șoareci, iar specialiștii spun că este pentru prima oară când obțin astfel de rezultate.

Vorbim de o terapie care are la bază compuși din plante, dar și un medicament administrat pacienților cu diabet tip doi.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în toată lumea sunt peste 420 de milioane de persoane care au diabet și în țara noastră știm că este o problemă de sănătate publică. Cel puțin un milion și jumătate de români au diabet.

Subiecte în articol: tratament pentru diabet boala romani
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile