Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr din Penitenciarul Oradea a fost găsit spânzurat. Era minor și fusese arestat pentru furt

Un tânăr din Penitenciarul Oradea a fost găsit spânzurat. Era minor și fusese arestat pentru furt

de Bianca Chirilă    |   

Un deţinut minor custodiat de Penitenciarul Oradea a fost găsit spânzurat cu cablul de la telefonul aflat în dotarea camerei de deţinere, a informat duminică, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adina Bîrda.

Potrivit acesteia, tânărul a fost descoperit la ora 15.53, cu ocazia desfăşurării activităţilor administrative din cadrul secţiei de către supraveghetorul secţiei.

Deţinutul era arestat preventiv pentru infracţiunea de furt calificat.

„S-au aplicat, de îndată, primele manevre de resuscitare. A fost apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la 16.06, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical, la ora 17.00 s-a constatat decesul. La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat: familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză”, a sps Adina Bîrda.

Subiecte în articol: detinut penitenciar spanzurat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile