Antena 3 CNN Life Sănătate Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios

Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios

de Daniela Chihaia    |   

Medicii sunt în alertă după ce un tânăr de 27 de ani a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală complet paralizat, în urma infestării cu un virus necunoscut. După ce și-a pierdut simțul în mâini și picioare, starea pacientului s-a agravat rapid, ajungând să nu mai poată respira sau înghiți. 

După internare, familia a fost informată șansele de supraviețuire ale tânărului, care în luna mai era perfect sănătos, erau reduse. Totuși, starea lui a început să se amelioreze, apoi să se îmbunătățească treptat, însă medicii încă nu știu ce anume i-a provocat afecțiunea și fac în continuare investigații. 

Până în luna mai, tânărul a fost perfect sănătos, iar mama lui spune că, la un moment dat, a început să acuze dureri la o mână, dureri care apoi s-au extins la picioare.

Tânărul a ajuns la spital și a fost examinat de mai mulți medici și în cele din urmă a ajuns la terapie intensivă, unde familia a fost informată că starea lui este critică. Apoi a fost transferat la clinica de recuperare de la Bagdasar Arseni, unde a început să facă progrese. 

După trei luni, medicii încă nu i-au pus un diagnostic clar, dar suspectează că un virus ar fi cauza.

În momentul de față, tânărul a ajuns într-un stadiu de tetrapareză funcțională, adică poate să meargă pe distanțe mici, cu sprijin, iar medicii sunt optimiști că starea lui se va îmbunătăți treptat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile