Antena 3 CNN Actualitate Un român vinde o biserică pe un site de anunțuri. E incredibil câți bani vrea pe ea

Un român vinde o biserică pe un site de anunțuri. E incredibil câți bani vrea pe ea

Pe internet găsești aproape orice de vânzare, lucuri la care te gândești și lucruri care nici nu-ți trece prin cap că ar putea să le pună cineva la vânzare. Românul s-a născut poet, dar ultimii ani l-au învățat că e mai bine să ai spirit întreprinzător și să faci afacerea potrivită la momentul potrivit.

de Gabriel Dano    |   

Probabil așa a gândit și cel care a decis să pună la vânzare pe un site specializat în anunțuri de vânzare-cumpărare o biserică, cu tot ce include ea, inclusiv casa parohială. În anunțul de pe internet se specifică faptul că respectiva biserică are o suprafață utilă de 160 m2 și o suprafață construită de 280 m2, iar construcția este finalizată.

Autorul anunțului mai precizează că biserica are o capacitate de 100 de persoane, plus casa parohială. Respectivul lăcaș de cult se află în localitatea Traian, din județul Timiș. Prețul cerut este de 150.000 de euro și nu se specifică dacă este un preț fix sau negociabil.

O biserică ortodoxă, pusă la vânzare din cauza unei datorii de 350.000 de lei

Nu este prima dată când o biserică este pusă la vânzare. În martie, anul trecut, o biserică din judeţul Constanţa a fost scoasă la licitaţie din cauza unei datorii de peste 350.000 de lei pe care ar fi avut-o la firma care a efectuat lucrările de reabilitate. Arhiepiscopia Tomisului a spus atunci că este o ilegalitate deoarece, potrivit legii, o biserică nu poate fi vândută.

În baza unei decizii definitive a instanţei care a constat o datorie de 350.000 de lei, un executor judecătoresc a început atunci executarea silită împotriva Parohiei Bugeac din comuna Ostrov la cererea unei societăţi de construcţii.

Respectiva biserică a fost construită în anul 1863, dar a fost supusă unor lucrări de refacere care au durat mai mulți ani.

 

 

Subiecte în articol: biserica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile