Antena 3 CNN Actualitate Locale Un român a amenințat cu pistolul un angajat israelian al unui restaurant din Sectorul 1. Motivul pentru care a recurs la acest gest

Un român a amenințat cu pistolul un angajat israelian al unui restaurant din Sectorul 1. Motivul pentru care a recurs la acest gest

de Georgiana Murgilă    |   

Un român, în vârstă de 48 de ani, a amenințat cu pistolul un israelian într-un restaurant cu specific evreiesc din Sectorul 1 al Capitalei. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Individul a fost pus sub control judiciar, după ce fapta sa a fost reclamată inclusiv la Ambasada Israelului în România.

Un cetățean de origine israeliană, angajat al unui restaurant din Sectorul 1 al Capitalei, a fost amenințat cu un pistol de către un bărbat în vârstă de 48 de ani.

Potrivit anchetatorilor, după ce a intrat în localul respectiv și a văzut că este servit de către un israelian, românul a început să-i arate semne rasiste, apoi i-a adresat injurii.

Ulterior, în imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă cum bărbatul scoate un pistol dintr-o geantă și îl amenință pe angajatul respectiv.

Șocați de gestul bărbatului, clienții au ieșit din restaurant, iar ceilalți angajați au sunat la 112.

În scurt timp, la fața locului au ajuns polițiștii, care l-au prins pe individ și l-au dus la audieri.

În urma perchezițiilor, au fost găsite asupra lui două arme de tip airsoft. Bărbatul a fost reținut 24 de ore, apoi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Incidentul a avut loc la data de 19 iunie, chiar în incinta localului unde lucra victima.

„La data de 19 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în aceeași zi, un bărbat de cetățenie israeliană, ar fi fost amenințat cu un pistol, de către un alt bărbat, fiindu-i adresate totodată injurii cu caracter rasist.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi amenințat cu un pistol și ar fi proferat injurii unui angajat al unui restaurant din Sectorul 1.

La data de 20 iunie polițiștii Secției 1 Poliție au identificat și depistat un bărbat, în vârstă de 48 de ani, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Totodată, au fost confiscate două arme de tip airsoft, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “amenințare”, “răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii” și “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Judecătoria Sectorului 1.”, informează DGMB, citat de news.ro.

 

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile