Antena 3 CNN Actualitate Social Un preot și un dascăl din Târgu Frumos, confirmați cu coronavirus: “Au umblat cu molifta”

Un preot și un dascăl din Târgu Frumos, confirmați cu coronavirus: “Au umblat cu molifta”

Coronavirus face victime la biserică, chiar în Săptămâna Mare. Preotul și dascălul din Târgu Frumos, Iași, au fost confirmați cu coronavirus. Zilele trecute, ei au mers cu molifta, iar acesta este un motiv pentru care se dorește să se încheie cât mai repede ancheta epidemiologică demarată de reprezentanţii DSP Iaşi.

“Au venit astă-noapte (n.r. sâmbătă spre duminică ) şi i-au luat, preotul cu dascălul şi i-au dus la Iaşi. Au umblat săptămâna trecută cu molifta. Sunt din comunitatea ruşilor lipoveni”, a declarat Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos, relatează stirideiasi.ro.

În comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos trăiesc aproape 700 de persoane, dar preotul şi dascălul nu ar fi ajuns la toate familiile săptămâna trecută.

“Este o anchetă declanşată, care urmăreşte stabilirea contacţilor şi izolarea la domciliu precum şi testarea pentru noul coronavirus”, a dezvăluit Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

În oraşul Târgu Frumos sunt patru persoane confirmate cu infecţia SARS-CoV-2. Una dintre acestea a aflat vineri rezultatul, iar celelalte trei sunt contacte directe cu primul caz şi au fost confirmate pozitiv duminică.

Subiecte în articol: Iași coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben