Antena 3 CNN Externe Mapamond Un „pește al apocalipsei”, despre care se spune că prevestește cutremurele, a fost găsit de turiști pe o plajă

Un „pește al apocalipsei”, despre care se spune că prevestește cutremurele, a fost găsit de turiști pe o plajă

de Robert Kiss    |   

Turiștii au găsit pe o plajă din California un pește-vâslă rar despre care se spune că prevestește cutremurele. La două zile după această descoperire, în zonă s-a produs un seism, relatează Live Science.

Regalecus russellii (Regalecus russellii) este cel de-al 20-lea pește vâslă cu creastă scurtă lung de 3,7 metri care apare în California din 1901, potrivit unei declarații publicate de Scripps Institution of Oceanography din cadrul Universității din California, San Diego. Acești pești trăiesc în adâncul mării și sunt rar văzuți de oameni. 

„Se crede că sunt pești care par să semnaleze lucruri precum tsunami-uri sau cutremure”, a declarat pentru Live Science Zachary Heiple, doctorand la Scripps Institution of Oceanography, care a ajutat la recuperarea peștelui.

Peștele a eșuat lângă San Diego pe 10 august. Pe 12 august, un cutremur cu magnitudinea 4,4 a lovit Los Angeles. Cu toate acestea, este puțin probabil ca cele două evenimente să fie legate.

Heiple a indicat un studiu din 2019 publicat în revista Bulletin of the Seismological Society of America care a constatat că orice presupusă legătură între observarea peștilor-vâslă și cutremure este „pură superstiție”.

„Nu părea să existe nicio corelație”, a spus Heiple. „Dar este o informație cu adevărat interesantă, deoarece arată modul în care peștele-vâslă și istoria umană au interacționat de-a lungul timpului.”

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile