Antena 3 CNN Externe Un pensionar din Spania a fost condamnat la 18 ani de închisoare, după ce a trimis scrisori-capcană la ambasadele Ucrainei şi SUA

Un pensionar din Spania a fost condamnat la 18 ani de închisoare, după ce a trimis scrisori-capcană la ambasadele Ucrainei şi SUA

de Bianca Chirilă    |   

Un pensionar spaniol a fost condamnat marţi la 18 ani de închisoare pentru că a trimis la sfârşitul lui 2022 o serie de scrisori-capcană la ambasadele Ucrainei şi SUA, precum şi premierului socialist Pedro Sanchez, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Audienţa naţională, tribunalul din Madrid care se ocupă de cele mai grave cazuri, l-a găsit pe Pompeyo Gonzalez Pascual, septuagenar din nordul Spaniei care se opune ajutorului acordat de ţările occidentale Ucrainei pentru a se apăra de invazia rusă, vinovat de „terorism” şi „fabricarea de dispozitive explozive”.

La procesul pensionarului, în mai, ministerul public a cerut 22 de ani împotriva sa.

Bărbatul în vârstă de 76 de ani originar din Burgos (nord-est) a trimis în total şase scrisori, adresate premierului Pedro Sanchez, ministrului Apărării, Margarita Robles, unei baze militare spaniole şi ambasadelor SUA şi Ucrainei.

Un paznic de la ambasada Ucrainei din Madrid a fost uşor rănit în deflagraţia produsă la deschiderea uneia din scrisori. Celelalte au fost interceptate de personalul de securitate, fără a face victime.

Tribunalul a notat în decizie că explozibilul introdus în scrisori ar fi fost „suficient pentru a produce răni mai mult sau mai puţin grave”.

Pensionarul a susţinut la proces că a consultat o serie de site-uri de internet consacrate producerii de dispozitive explozive şi că a cumpărat materialele necesare, dar doar pentru a-şi satisface curiozitatea şi interesul pentru bricolaj.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile