Antena 3 CNN Actualitate Social Un patron rupe tăcerea în scandalul dezinfectanților diluați. Cum sunt trucate licitaţiile în România

Un patron rupe tăcerea în scandalul dezinfectanților diluați. Cum sunt trucate licitaţiile în România

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 11:11 14 Mai 2016 Modificat la 11:11 14 Mai 2016

Dezvăluiri greu de bănuit despre mafia care acţionează în România cu posibilă protecţie de la cel mai înalt nivel. 

Un patron care a avut de-a face cu Hexi Pharma rupe tăcerea şi povesteşte cum sunt trucate licitaţiile în România, cum ajung numai anumite firme să câştige contracte grase cu statul, fără să intereseze pe nimeni dacă ne este pusă în pericol sănătatea. 

Într-un interviu obținut în exclusivitate de Antena 3, patronul unei companii care a colaborat cu Hexi Pharma, a declarat că, în prezent, ”caietele de sarcină sunt făcute cu dedicație, clar”.

”Oricând se poate aranja sau nu ceva. Nimeni nu poate şti ce aranjamente sunt în spate. De regulă, caietele de sarcini, multe dintre caietele de sarcini, sunt făcute cu dedicaţie clară. În momentul în care începi să-l citeşti , îţi dai seama că e făcut pentru cineva anume. Sunt puţine firme care pot îndeplini acele criterii, unele extrem de aberante. În momentul în care ai citit, îţi dai seama că e cu dedicaţie, pentru cineva”, a spus bărbatul, sub protecția anonimatului.

Totuși, bărbatul a dorit să-și păstreze anonimatul, de teamă că i s-ar putea întâmpla ceva.

Iată, în videoul de mai jos, cum ajungem să fim trataţi pe banii noştri cu cele mai proaste substanţe

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

Punerea sub acuzare vine după ce patronul firmei, Dan Condrea, și directorul general, Flori Dinu, au fost audiați la Parchet, iar zeci de angajați au dat declarații în fața anchetatorilor.

În urmă cu două zile, compania Hexi Pharma, implicată în scandalul dezinfectanților, a cerut falimentul. Reprezentanții Hexi Pharma au înregistrat, marți, la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat marți la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul dezinfectanților din spitale.

Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea. De asemenea, poliţiştii au ridicat probe de la 25 de unităţi sanitare din Bucureşti şi alte 21 de judeţe.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Hexi Pharma a fost înfințată în 1994 și are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea este asociat cu 93,7% din acțiuni.

Compania a încheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 18,9 milioane de lei și un prfofit net de 1,8 miliozane de lei, potrivit datelor raportate de la Ministerul Finantelor. Hexi Pharma are 45 de angajați.

Producătorul de biocide Hexi Pharma, implicat în scandalul dezinfectanților diluați, are datorii de 23,4 milioane de lei.

Citiți și: Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori

Alianța Medicilor respinge testele Ministerului: Pacienții nu sunt în siguranță

Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale

Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole