Antena 3 CNN Externe Mapamond Un pastor a coordonat un atac cu macete într-o școală, ca să-și răpească nepoții. Elevii s-au înfuriat și i-au dat foc la biserică

Un pastor a coordonat un atac cu macete într-o școală, ca să-și răpească nepoții. Elevii s-au înfuriat și i-au dat foc la biserică

de Daniela Chihaia    |   

Biserica unui controversat predicator sud-african a fost incendiată după ce acesta ar fi coordonat un atac cu macete la o școală primară, pentru a-și lua cu forța nepoții.

Biserica Evenimentelor Incredibile (Incredible Happenings Church) a pastorului Mboro a fost incendiată marți de elevi furioși, potrivit surselor locale citate de BBC.

Cu o zi înainte, un videoclip difuzat masiv pe rețelele sociale îl arată pe pastorul Mboro - pe numele său real Paseka Motsoeneng - agitând maceta în timpul unei confruntări tensionate cu profesorii din Katlehong, un oraș de lângă Johannesburg. El este însoțit de un bărbat care poartă ceva despre care poliția crede că este o armă de foc improvizată.

Autoritățile din provincie au spus că cei doi copii mici care au fost luați de la școală sunt în centrul unei dispute pentru custodie, după ce mama lor a murit.

Cinci persoane au fost arestate în urma incidentului de la școală, a anunțat poliția.

Ofițerii au precizat că videoclipul arată „acte de intimidare și violență” și bărbați „hărțuind elevi și profesorii”.

Ulterior, pe rețelele sociale au apărut și filmări cu biserica pastorului Mboro, amenajată într-un cort de campanie, care arde violent, emanând un fum gros și negru.

Elevi în uniformă școlară au fost văzuți fugind din biserică, care înainte de a fi arsă a fost jefuită, potrivit News 24.

Autoritățile din regiunea Ekurhuleni, acolo unde se află biserica, au precizat pe platforma X: „A izbucnit furia pentru că Mboro nu a fost arestat în urma incidentului de ieri și asta a dus la incendierea cortului”.

În postare se mai spune că pastorul Mboro a fost arestat marți dimineață, dar poliția nu a confirmat că el se află printre cele cinci persoane reținute.

Pastorul Mboro este un profet autoproclamat cu mii de adepți în toată Africa de Sud.

El susține că face minuni, că a vindecat oameni în timpul predicilor și chiar a scos un pește din burta unei femei însărcinate.

Ministrul educației din Africa de Sud, Siviwe Gwarube, a comentat incidentul de la școala primară pe X: „Sunt absolut înfuriat de acest atac asupra școlilor, angajaților și elevilor noștri. Nimeni – absolut nimeni – nu ar trebui să intre în școli cu arme, să întrerupă prpcesul de predare și sp terorizeze copiii”.

Poliția a spus că cei arestați au fost acuzați de agresiune, intimidare și daune materiale.

Subiecte în articol: atac scoala incendieri Africa de Sud
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile