Antena 3 CNN Externe Un pasager a fost pus să plătească pentru combustibilul consumat, după ce avionul a aterizat forțat din cauza lui

Un pasager a fost pus să plătească pentru combustibilul consumat, după ce avionul a aterizat forțat din cauza lui

de Andreea Ştefan    |   

Un pasager problematic al unei companii aeriene a primit o formă neobișnuită de pedeapsă - trebuie să ramburseze companiei aeriene costul combustibilului, notează CNN.

Potrivit poliției federale australiene, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Australia de Vest a făcut scandal în timpul unui zbor care se îndrepta de la Perth la Sydney. Ca urmare, avionul a trebuit să facă cale întoarsă și să se întoarcă la Perth, ceea ce a însemnat că pilotul a fost nevoit să consume mai mult combustibil pentru a ateriza.

Acum, pasagerul a fost obligat să plătească companiei aeriene suma de 8 630 AUD (5 806 USD) pentru a acoperi costul combustibilului irosit. Instanța din Perth l-a amendat, de asemenea, cu 6 055 de dolari, ceea ce înseamnă că purtarea sa necorespunzătoare din timpul zborului are un preț total de 11 861 de dolari - cu siguranță de multe ori mai mare decât suma pe care a cheltuit-o pe bilet.

„Acest incident ar trebui să servească drept avertisment că un comportament infracțional la bord poate avea un cost ridicat pentru vinovat”, a declarat Shona Davis, superintendentul interimar al AFP, într-o declarație. „Este mult mai simplu să respectați indicațiile personalului companiei aeriene decât să provocați probleme inutile, care pot ajunge să vă golească buzunarul”.

Deși zborul a avut loc la 25 septembrie 2023, a fost nevoie de aproximativ un an pentru ca procesul împotriva pasagerului indisciplinat să își croiască drum prin sistemul juridic australian.

Nici bărbatul, nici compania aeriană nu au fost numite public și nici nu s-a specificat exact ce a făcut pentru a primi o sancțiune atât de mare.

Pasagerul a pledat vinovat la o acuzație de comportament turbulent pe o aeronavă și la o acuzație de nerespectare a instrucțiunilor de siguranță.

În timp ce taxarea unui călător turbulent pentru costul combustibilului nu este o sancțiune tipică, alte tipuri de amenzi sunt mai frecvente.

În 2021, Administrația Federală a Aviației din SUA a anunțat că va introduce o politică de toleranță zero pentru călătorii care se comportă urât în avion.

În acel an, pasagerii au primit amenzi pentru o serie de incidente în avioanele din Statele Unite, inclusiv un pasager care a încercat să intre în cabina de pilotaj a avionului și a trebuit să fie imobilizat și un altul care a lovit un însoțitor de bord în față, trimițându-l la spital. Cele mai grave cazuri de abatere în timpul zborului sunt, de asemenea, raportate Departamentului de Justiție.

Cea mai mare sancțiune individuală, de 40 823 de dolari, a fost aplicată unui călător care și-a adus propriul alcool la bord, era în stare de ebrietate, a încercat să fumeze marijuana în toaletă și a agresat sexual un însoțitor de bord - toate într-un singur zbor.

Subiecte în articol: companie aeriana pasager avion
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile