Antena 3 CNN Externe Un om de afaceri caută răzbunare după ce a fost păcălit să-și vândă casa la preț redus, apoi a aflat că Jeff Bezos a cumpărat-o

Un om de afaceri caută răzbunare după ce a fost păcălit să-și vândă casa la preț redus, apoi a aflat că Jeff Bezos a cumpărat-o

de Daniela Chihaia    |   

Un om de afaceri vrea să se răzbune pe un agent imobiliar care l-ar fi presat să-și vândă casa cu 6 milioane de dolari mai puțin - fără a-i dezvălui că cel care voia să o cumpere este al doilea cel mai bogat om din lume - și i-a intentat proces.

Leo Kryss, care este co-fondatorul companiei braziliene de jucării și electronice Tectoy, susține că firma imobiliară Douglas Elliman i-a spus că are un potențial cumpărător pentru casa lui din zona exclusivistă Indian Creek Village din Miami Beach, însă acesta nu poate să-i plătească mai mult de 79 de milioane de dolari, potrivit CBS News.

Kryss își scosese la vânzare casa de 1.700 metri pătrați, cu șapte dormitoare și 11 băi, cu suma de 85 de milioane de dolari.

Magnatul a spus că l-a întrebat pe directorul general al agenției imobiliare Douglas Elliman, Jay Parker, dacă Jeff Bezos era cumpărătorul interesat, însă acesta „l-a asigurat în mod înșelător pe Kryss că Bezos nu a fost cel din spatele ofertei și nu era el cumpărătorul”, se menționează în plângerea pe care Kryss a intentat-o în justiție în luna iulie.

Kryss s-a hotărât să-și vândă conacul pentru 79 de milioane de dolari după ce a fost asigurat că Bezos nu este cumpărătorul, dar după încheierea formalităților a aflat că noul proprietar al casei este chiar șeful Amazon.

Fostul proprietar al conacului știa că Bezos cumpărase deja o proprietate vecină și că ar putea fi interesat și de proprietatea lui, iar faptul că agenția imobiliară i-a ascuns că acesta vrea să-i achiziționeze proprietatea în mod anonim i-a afectat negocierea și profitul.

Agenții imobiliari spun că adesea cumpărătorii bogați își ascund identitatea, pentru ca vânzătorii să nu mărească prețul cerut.

Jeff Bezos este a doua cea mai bogată persoană de pe planetă, după fondatorul SpaceX și proprietarul X și Tesla Elon Musk. Bezos are o avere netă de 204 miliarde de dolari, în timp averea lui Musk este de 252,5 miliarde de dolari, conform listei miliardarilor actualizată în timp real de Forbes.

Proprietatea lui Kryss „ar fi mult mai valoroasă pentru Bezos decât pentru alți potențiali cumpărători”, se mai spune în plângere.

Portofoliul imobiliar al lui Bezos valorează peste 600 de milioane de dolari, magnatul având proprietăți în cele mai elegante cartiere din New York, Beverly Hills, West Texas și Washington. Conacul lui Kryss se află în „cea mai exclusivistă zonă din Miami - Indian Creek Village”, unde locuiesc, printre alții, Ivanka Trump și fostul jucător NFL Tom Brady.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile