Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică Un nou videoclip al Corului Madrigal, filmat la Panteonul de la Roma

Un nou videoclip al Corului Madrigal, filmat la Panteonul de la Roma

de Andreea Ştefan    |   

Aflat în plin turneu în Italia, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, a filmat în zorii zilei de 1 octombrie un nou videoclip din programul său multimedia „Muzică contemporană românească în spații antice universale”.

Filmarea a avut loc la Panteonul din Roma, una dintre cele mai uimitoare construcții ale Imperiului Roman, care, din anul 125 d. Hr. reprezintă o minune a patrimoniului universal.

[GAL layout="2"]

Realizat în regia lui Emil Pantelimon, videoclipul are ca fundal sonor lucrarea „Festum Hibernum”, compusă de Alexandru Pașcanu și va fi dat publicității în luna decembrie a acestui an. Producția „Panteon - Festum Hibernum” urmează celorlalte două episoade din programul ansamblului de promovare a muzicii contemporane românești și, totodată, a patrimoniului universal: „Sarmizegetusa - Flăcări și roți” și „Machu Picchu - Suită corală din Oaș”, ambele lansate în anul 2024.

Filmarea de la Panteon va fi urmată de un Concert extraordinar al Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu la Terme di Diocleziano, un alt spațiu simbol al Cetății Eterne, unde, astăzi, 1 octombrie, de la ora 18:00, publicul italian și român este invitat cu acces liber.

Tot astăzi, Madrigal va decerna Premiul „Marin Constantin” unui discipol al fondatorului ansamblului și un colaborator apropiat, Monseniorul Pablo Colino, care a deținut timp de decenii pozițiile de Dirijor emerit al Corului Bazilicii Sf. Petru și de Director muzical al Vaticanului.

Pe 2 octombrie, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, se va întoarce la Panteon, unde va susține un concert de diplomație culturală, prilejuit de sărbătorirea celor 145 de ani de relații diplomatice România - Italia.

Turneul Corului Madrigal se desfășoară la invitația Ambasadei României în Italia, cu sprijinul Ministerului Culturii.

Subiecte în articol: Corul Madrigal
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile