Antena 3 CNN Life Sănătate Un nou trend de pe TikTok crește riscul de cancer, avertizează medicii: Poate provoca probleme de sănătate pe viață

Un nou trend de pe TikTok crește riscul de cancer, avertizează medicii: Poate provoca probleme de sănătate pe viață

de Mia Lungu    |   

Un trend TikTok "periculos" ar putea crește riscul de a dezvolta cancer, au avertizat experții Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie, potrivit BBC.

Queen Victoria Hospital Foundation Trust, din East Grinstead, a avertizat publicul împotriva "arsurilor solare" - un fenomen încurajat de influenceri din social media prin care oamenii evită să folosească creme de protecție solară pentru a da pielii lor un "impuls sănătos" sau chiar își ard intenționat pielea pentru a vindeca acneea.

"Tendințe precum aceasta nu numai că reprezintă un pericol imediat, dar au potențialul de a provoca probleme de sănătate pe tot parcursul vieții", a declarat Sam Orkar, director clinic al serviciilor de plastică și arsuri ale spitalului.

El a îndemnat oamenii să se "îngrijească" cu cremă de soare și să utilizeze tratamente "mai sigure" pentru afecțiunile pielii.

Deși spitalul West Sussex a declarat că nu a observat niciun caz nou legat de noua tendință, a avertizat că cei care au adoptat-o ar putea vedea efectele în anii următori.

Autoritatea de sănătate a declarat că mai multe episoade de arsuri solare de-a lungul vieții cresc riscul de a dezvolta cancer de piele, precum și îmbătrânirea prematură.

Queen Victoria a declarat că primește anual aproximativ 700 de pacienți cu cancer de piele, numărul acestora crescând de la an la an.

Melanomul este al cincilea cel mai frecvent tip de cancer în Regatul Unit, a declarat dl Orkar.

Cancer Research UK preconizează că anul acesta va fi diagnosticat un număr record de 20.800 de cazuri de cancer de piele de tip melanom - față de o medie anuală de 19.300 în perioada 2020-2022.

Subiecte în articol: trend TikTok arsuri solare cancer melanom
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile