Antena 3 CNN Externe Un nou dezastru sanitar în Gaza, unde e risc de holeră. Virusul care provoacă poliomielita a fost găsit în probe din apă

Un nou dezastru sanitar în Gaza, unde e risc de holeră. Virusul care provoacă poliomielita a fost găsit în probe din apă

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Virusul care provoacă poliomielita a fost găsit în probele din canalizările din Gaza, a transmis ministrul Sănătății din regiune. Testele au fost efectuate împreună cu reprezentanți UNICEF, iar concluziile sunt îngrijorătoare: „mii de oameni sunt expuși riscului de a face poliomielită”.

Ministrul a avertizat despre un potențial „nou dezastru de sănătate” dacă nu se iau măsuri.

Poliomielita afectează în principal copiii și se răspândește în condiții de lipsă a igienei, când oamenii nu se spală pe mâini sau consumă apă și alimente nespălate, scrie Sky News.

Condițiile îngrozitoare din Gaza, unde infrastructura a fost distrusă și mii de oameni locuiesc în tabere supraaglomerate, fără mâncare și cu apă puțină, accentuează riscul de infecții.

Într-o declarație, Ministerul Sănătății din Gaza a cerut „oprirea imediată a agresiunii israeliene, furnizarea de apă potabilă, repararea conductelor de canalizare și încetarea aglomerării populației în locurile de strămutare”.

În cazuri rare, poliomielita poate provoca simptome grave și pe termen lung care afectează creierul și nervii, inclusiv paralizia, și uneori poate pune viața în pericol. Cu toate acestea, simptomele sunt în mod normal ușoare și asemănătoare gripei. Riscul de infectare este mult mai mare dacă oamenii nu s-au vaccinat împotriva poliomielitei.

Medicii din Gaza se tem că există riscul unui focar de holeră din cauza condițiilor de viață în timpul războiului. .

Negociatorii israelieni au fost miercuri în Egipt, în timp ce eforturile pentru ajungerea la un acord de încetare a focului continuă.

Israelul a declarat la începutul acestei luni că 116 dintre ostaticii luați de Hamas în timpul atacului din octombrie 2023 nu au fost găsiți.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile