Antena 3 CNN Externe Un ministru al lui Putin a fost arestat la Moscova după ce a aruncat cu o sticlă de şampanie într-un curier

Un ministru al lui Putin a fost arestat la Moscova după ce a aruncat cu o sticlă de şampanie într-un curier

de Adrian Dumitru    |   

Un fost ministru al lui Vladimir Putin, actual director de departament, a fost arestat de poliţia din Moscova, duminică, după un incident în care oficialul ar fi aruncat cu o sticlă de şampanie într-un curier, relatează Politico.

Ar fi vorba de Piotr Bobilev, director la departamentul pentru industria cărbunelui de la ministerul energiei rus. Bobilev, care a fost şi adjunct al ministrului energiei, l-ar fi atacat pe un curier, Andrei, de 33 de ani cu o sticlă de şampanie.

Curierul le-a spus autorităţilor că se afla la serviciu, în maşină, când a văzut un bărbat şi o femeie îndreptându-se spre el cu o sticlă de şampanie. Andrei spune că bărbatul a început să strige la el, să-l scuipe şi că la un moment a aruncat cu sticla de şampanie înspre el.

Autorităţile regimului de la Kremlin au confirmat, într-un comunicat, că suspectul este Bobilev.

Atacatorul a fost reţinut şi dus în custodia poliţiei pentru investigaţii. S-a dovedit că era directorul departamentului pentru industria cărbunelui din interiorul Ministerului Energiei, Piotr Bobilev”, se arată în comunicatul poliţiei.

O investigaţie incipientă este în desfăşurare şi se fac verificări pentru a vedea dacă Bobilev era beat sau drogat”.

Bobilev lucrează la ministerul energiei rus din 2010. În 2021 a devenit ministru adjunct, însă a renunţat voluntar la acest post un an mai târziu. A fost numit la departamentul pentru industria cărbunelui în 2022.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile