Florin Stoian, specialist în cardiologie, din Constanța, a detaliat despre riscurile și afecțiunile inimii pe care cardiacii le-ar putea avea dacă se expun foarte mult în razele soarelui sau dacă încearcă să facă efort pe vremea toridă.
Medicul de la ”MedStar General Hospital” din Constanța spune tot ce aduce vara influențează stările de sănătate, cu precădere spre pacienții care suferă de boli cardiovasculare.
Ce efecte are expunerea la soare
„Expunerea prelungită la soare produce dilatarea vaselor de sânge şi scăderea valorilor tensiunii arteriale, în aşa fel încât pacienţii hipertensivi trebuie să evite mersul pe jos în perioadele cu risc ale zilei, iar dacă totuşi este necesar, să îşi protejeze capul, să poarte haine deschise la culoare, să se deplaseze în zone aerisite, cum sunt parcurile, şi, foarte important, să se hidrateze corespunzător.
Mulţi dintre pacienţii cu afecţiuni cardiace au în schema de tratament medicamente diuretice, adică ce elimină apa din organism. Expunerea la temperaturi crescute contribuie şi ea odată în plus la acest lucru, proces denumit deshidratare, în stadii incipiente manifestată prin sete, dureri de cap, ameţeli, iar în stadii severe până la pierderea conştienţei.”, a spus medicul pentru Adevărul.