Antena 3 CNN Actualitate Un medic a fost găsit fără suflare într-o cameră de hotel din București

Un medic a fost găsit fără suflare într-o cameră de hotel din București

de Laura Dinu    |   

O doctoriță în vârstă de 56 de ani a fost găsită fără viață într-o cameră de hotel din București. Corpul neînsuflețit a fost descoperit de un coleg din Iași, care a cerut personalului hotelului să deschidă ușa camerei.

Medicul participase la un congres de gastroenterologie, specialitatea sa. Nu au fost găsite semne de violență pe trupul său, acesta fiind transportat ulterior la Institutul de Medicină Legală din București pentru investigații suplimentare. Poliția a demarat o anchetă.

„Nu răspundea la telefon, nu venea la prezentări, iar un medic, care de fapt era și prietena ei foarte bună, s-a dus împreună cu cei de la recepție în cameră”, a declarat un doctor apropiat al Gabrielei Ștefănescu, potrivit ziaruldeiași.ro

Medicul Gabriela Ștefănescu se afla în București pentru a participa la Simpozionul Național de Boli Intestinale și Inflamatorii, desfășurat la hotelul unde era și cazată. Vineri seara, între orele 18:30 și 18:45, a susținut o prezentare intitulată „Tranziția de la îngrijirea pediatrică la îngrijirea adulților – repere actuale și provocări viitoare”, conform unui apropiat.

„A susținut o prezentare vineri seara, care am înțeles că a fost de excepție”, a adăugat un alt medic.

După aceea, nu a mai răspuns la apelurile telefonice repetate, ceea ce a dus la îngrijorare din partea apropiaților. Sâmbătă, 14 septembrie, un coleg medic din Iași, care participa și el la congres, a cerut cheia de la recepție și, intrând în cameră, a găsit-o decedată în pat, fără urme de violență sau alte indicii suspecte. Cei apropiați afirmă că nu știau să fi avut vreo problemă de sănătate.

„Tebuie să așteptăm raportul celor de la medicină legală. Până una alta, este o moarte subită care urmează să fie investigată de cei de la medicină legală. Cu siguranță, certificatul constatator al decesului și cauzele morții vor fi aflate de la cei de la Medicină Legală și se vor comunica familiei. E prea devreme să vorbim despre asta. E greu de spus, nu avea nicio boală, nu se știa cu nimic, probabil va rămâne o moarte subită. Nu cred că am putea avea surpriza să fi suferit de ceva, era un doctor în plină sănătate. Abia astăzi o eliberează de la Institutul de Medicină Legală și o aduc la Iași. E prea devreme să discutăm”, a declarat a declarat medicul, care a solicitat să rămână anonim.

Trupul Gabrielei Ștefănescu, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, va fi depus mâine la Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Bucium. 

Subiecte în articol: medic mort hotel Iași
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile