Antena 3 CNN Actualitate Locale Un hotel de 4 stele din Eforie Nord a fost închis de ANPC. Ce nereguli au fost descoperite după ce un turist s-a intoxicat

Un hotel de 4 stele din Eforie Nord a fost închis de ANPC. Ce nereguli au fost descoperite după ce un turist s-a intoxicat

de Andreea Ştefan    |   

ANPC a închis un hotel de 4 stele din Eforie Nord, miercuri, după ce a descoperit mai multe nereguli, în urma unei sesizări primite din partea unui turist care a ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

„În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 - structură a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piața în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanță -  a desfășurat o acțiune de control la unitatea respectivă. 

Precizăm că afecțiunea acuzată de consumator a fost menționată și pe biletul de ieșire din spital, pus la dispoziție în urma investigațiilor medicale realizate din această cauză.

După verificările derulate, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri de la legislația în vigoare, fapt care a dus la aplicarea următoarelor sancțiuni:

  • amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, și relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic.

Neregulile înregistrate sunt

În blocul alimentar:

  • folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate
  • depozitarea la temperaturi necorespunzătoarea produselor alimentare finite
  • folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și a unor coșuri fără capac cu acționare la pedală 

În spațiile de cazare:

  • folosirea unor dușuri cu baterii exfoliate, oxidarte, cu garniture ale căzilor de duș mucegăite
  • lipsa saltelelor de protecție sau a protecțiilor pentru perne
  • depozitarea, la parterul clădirii, în lipsa balconului a diverse materiale
  • lipsa mapelor de informare a turiștilor, în camera. 

Menționăm că unitatea, clasificata 3 și 4 stele, funcționează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă și tratament, în funcție de pensia fiecărui consumator, aceștia acoperind diferența sejurului. 

În urma acțiunii de control, ANPC va trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului solicitând desclasificarea unității din Eforie Nord”, a transmis ANPC într-un comunicat.

Subiecte în articol: hotel de 4 stele Eforie Nord ANPC
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile