Antena 3 CNN Externe Un europarlamentar din partidul lui Viktor Orban și-a dat demisia după ce s-a îmbătat și a bătut o femeie într-un club din Budapesta

Un europarlamentar din partidul lui Viktor Orban și-a dat demisia după ce s-a îmbătat și a bătut o femeie într-un club din Budapesta

de Adrian Dumitru    |   

Balazs Gyorffy, membru al Parlamentului European din partea partidului Fidesz al liderului ungar, Viktor Orban, a anunțat, vineri, că va demisiona după ce s-a îmbătat și a bătut o femeie într-un club din centrul Budapeste, scrie Politico.

„Noaptea trecută m-am luat la ceartă, la beție, cu o doamnă. Regretabil, totul a escaladat până la violență. Ce am făcut a fost intolerabil și impardonabil”, a scris Gyorffy într-o postare pe Facebook.

Conform tabloidului ungar Blikk, europarlamentarul se afla la o petrecere într-un club din centrul Budapestei. Acolo a intrat într-o altercație verbală cu o femeie, iar totul s-a transformat într-o bătaie generală cu mai mulți dintre companionii acesteia. Polițiștii au ajuns la locul scandalului ulterior.

„Deși, din păcate nu-mi mai amintesc nimic din ce s-a întâmplat, lucrurile pe care le-am făcut sunt insacceptabile. De aceea, îmi dau demisia din toate funcțiile publice și părăsesc Fidesz. Este tot ce pot să fac în această situație”, a continuat europarlamentarul lui Orban.

Gyorffy, care a fost ales în Parlamentul European pentru prima oară în 2024, după ce a fost parlamentar național vreme de 14 ani, și-a cerut scuze față de victima sa, față de familie și față de susținătorii săi.

„Pe lângă faptul că-mi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele, voi accepta și orice consecințe juridice”, a adăugat el.

Conform Politico, autoritățile ungare au confirmat începerea urmăririi penale pentru suspiciuni de violențe și agresiune.

Și Fidesz a reacționat, ulterior, transmițând că „nu există scuze” pentru comportamentul europarlamentarului său.

„Fidesz are valori și reguli clare și oricine le încalcă nu poate fi membru al comunității noastre! Nu tolerăm violența, mai ales violența împotriva femeilor”, a transmis partidul lui Orban.

În ciuda retoricii, europarlamentarii Fidesz s-au abținut de la a vota pentru adoptarea primului se de reguli ale UE pentru a combate violența împotriva femeilor, în aprilie, iar parlamentul ungar refuză să ratifice Convenția de la Istanbul pentru prevenția violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile