Antena 3 CNN Externe Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel din Australia. Accidentul aviatic a fost urmat de un incendiu

Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unui hotel din Australia. Accidentul aviatic a fost urmat de un incendiu

de Mia Lungu    |   

Un elicopter s-a prăbuşit luni pe acoperişul unui hotel din Cairns, în nordul Australiei, provocând un incendiu care a dus la o evacuare în masă, transmit France Presse şi DPA, citate de Agerpres.

[GAL layout="4"]

Pilotul şi singurul ocupant al aparatului a fost localizat şi declarat mort, iar examinările medico-legale sunt în curs de desfăşurare pentru identificarea oficială a acestuia, a declarat poliţia într-un comunicat.

Una dintre palele elicopterului a căzut în piscina hotelului, au precizat serviciile de urgenţă, care au raportat că două persoane rănite au fost transferate la spital în stare stabilă. O altă elice a căzut pe esplanada din faţa clădirii, a declarat pentru presă Caitlin Denning, un responsabil local al serviciilor de salvare.

Potrivit poliţiei, niciuna dintre persoanele aflate la sol nu a fost rănită.

Sute de oaspeţi au fost evacuaţi din hotelul DoubleTree by Hilton din Cairns după accident, care a avut loc în mijlocul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei locale 01:50 (15:50 GMT duminică).

La faţa locului au fost trimişi investigatori de la Biroul australian pentru siguranţa transporturilor.

Pilotul efectua un zbor "neautorizat", a relatat ABC News, citând Nautilus Aviation, companie cunoscută pentru excursiile şi charterele private, a transmis Xinhua.

Oraşul Cairns, situat în nordul statului Queensland, este o destinaţie turistică populară şi poarta de acces către Marea Barieră de Corali.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile