Antena 3 CNN Life Un delfin „frustrat sexual” atacă înotătorii: „Sunt animale puternice care pot provoca răni grave”

Un delfin „frustrat sexual” atacă înotătorii: „Sunt animale puternice care pot provoca răni grave”

de Robert Kiss    |   

Un delfin singuratic și potențial frustrat sexual ar fi de vină pentru o creștere a atacurilor asupra înotătorilor într-un oraș de coastă din Japonia.

Se crede că delfinul a atacat 18 persoane în apropierea orașului Mihama în acest an, cel mai grav rănit fiind un copil care a avut nevoie de 20 de copci după ce a fost rănit la mână.

Cel puțin șase persoane au fost rănite în atacuri anul trecut, un turist având coastele rupte. O altă persoană a fost rănită într-un atac din 2022.

Acest lucru i-a determinat pe oficiali să avertizeze oamenii că delfinii te pot „mușca cu dinții lor ascuțiți și te pot face să sângerezi” și te pot „trage în mare, ceea ce ți-ar putea pune viața în pericol”.

În ciuda reputației lor de animale prietenoase, atacurile delfinilor pot fi fatale. În 1994, un delfin din Brazilia a atacat doi bărbați înotători care au încercat să se urce pe el, ucigându-l pe unul și rănindu-l pe celălalt. Se credea că delfinul, poreclit Tião, ar fi rănit cel puțin 22 de persoane înainte de acest incident.

Tadamichi Morisaka, profesor la Universitatea Mie din Japonia, a declarat că înotătoarea dorsală a unui delfin văzut mușcând degetele unui bărbat pe o plajă din Tsuruga - un oraș-port de lângă Mihama - se potrivește cu cele ale unui delfin lung de 2,5 m observat în largul coastei Fukui.

Înotatoarea dorsală este ca amprenta unui delfin, deoarece fiecare are crestături și pigmentare distincte.

„Este rezonabil să presupunem că este același individ”, a declarat profesorul Morisaka pentru NHK, potrivit BBC.

El a adăugat că delfinii masculi comunică „mușcându-se unii pe alții”. „Nu încearcă să rănească oamenii, ci folosesc modul de comunicare al delfinilor cu oamenii”, a spus el.

Alții au sugerat diverse teorii despre motivul pentru care aceeași creatură ar putea fi în spatele acestor atacuri - inclusiv o dorință sexuală.

„Delfinii cu bot sunt animale extrem de sociale și acest lucru poate fi exprimat în moduri foarte fizice”, a spus dr. Simon Allen, biolog și cercetător principal al proiectului Shark Bay Dolphin Research.

„La fel ca la oameni și la alte animale sociale, fluctuațiile hormonale, frustrarea sexuală sau dorința de a domina ar putea determina delfinul să rănească oamenii cu care interacționează. Deoarece sunt animale atât de puternice, acest lucru poate duce la răni grave la oameni.”

Dr. Allen a adăugat că este posibil ca delfinul să fi fost „ostracizat din propria sa comunitate și să caute o companie alternativă”.

Dr. Matthias Hoffmann-Kuhnt, expert în mamifere marine la Universitatea Națională din Singapore, a spus că delfinul ar putea acționa și în propria apărare.

„De cele mai multe ori, din experiența mea, acesta este mai degrabă un comportament defensiv atunci când oamenii se apropie foarte mult de acești delfini și nu știu cum să se comporte”, a spus el.

„Astfel, nu este de mirare că animalele devin apoi agresive”, a mai spus acesta.

Alt motiv ar fi o experiență negativă din trecut cu o ființă umană și acum proiectează acea relație asupra altor oameni pe care îi întâlnește, a spus Dr. Hoffmann-Kuhnt.

„Au o memorie bună, asemănătoare cu elefanții care își vor aminti cine i-a maltratat înainte”, a spus el.

Subiecte în articol: delfin japonia atac delfin
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile