Antena 3 CNN Life Un criminal scapă de închisoarea pe viață, judecătorii au motivat că era stresat de Covid. Decizia care a revoltat Italia

Un criminal scapă de închisoarea pe viață, judecătorii au motivat că era stresat de Covid. Decizia care a revoltat Italia

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Judecătorii Curții Supreme în Italia au anulat închisoarea pe viață pentru ucigașul unei femei pe motiv că acesta era stresat de pandemia de Covid.

Prin această decizie judecătorească, a fost anulată pedeapsa de închisoare pe viață care îi fusese aplicată de instanțele inferioare lui Antonio De Pace, acuzat de uciderea unei femei.

Crima a avut loc în perioada pandemiei, scrie presa din Italia. Concret, în martie 2020, bărbatul și-a ucis iubita, Lorena Quaranta, iar apoi a încercat să se sinucidă. Nu a reușit, așa că s-a autodenunțat carabinierilor.

Judecătorii care au anulat condamnarea lui au motivat că bărbatul avea circustanțe atenuante, deoarece era extenuat de munca de cadru medical și era stresat de pandemie și de lockdown.

Rudele femeii ucise s-au revoltat în urma acestei hotărâri judecătorești și au spus că, dacă și lor li s-ar aplica o astfel de motivație, în 4 ani cât au suferit după moartea tinerei ar fi ajuns să facă "un adevărat măcel", scrie persa italiană.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile