Antena 3 CNN Life Un concurent la un reality show a mâncat o pasăre rară și apoi și-a cerut scuze: Nu eram pregătit să fiu flămând

Un concurent la un reality show a mâncat o pasăre rară și apoi și-a cerut scuze: Nu eram pregătit să fiu flămând

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Un concurent la un reality show a mâncat o pasăre rară specie protejată în Noua Zeelandă, chiar în timpul filmărilor. A fost descalificat și eliminat din concurs. El și-a cerut scuze și a motivate că îi era foame și nu era pregătit pentru asta, scrie BBC.

În concursul Race to Survive, concurenții sunt nevoiți să își caute singuri mâncarea și să vâneze.

În timpul filmărilor sezonului 2 din Noua Zeelandă, concurentul Spencer „Corry” Jones, din SUA, a ucis și mâncat o pasăre weka, specia protejată pentru că e extrem de rară în Noua Zeelandă.

După acest incident, concurentul și partenerul său din echipă, au fost descalificați în episodul opt al sezonului.

În imaginile filmate, el își cere scuze, spunând că a făcut o greșeală „prostească”, dar a motivate că „nu era pregătit să îi fie foame”.

„Ce am făcut a lipsit de respect pentru Noua Zeelandă și îmi pare rău”, a spus el.

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă a fost alertat de un reprezentant al companiei producătoare - Original Productions din SUA – la scurt timp după ce a avut loc incidentul.

Oficialii au început o investigație și au emis companiei și participanților avertismente scrise.

„Uciderea și consumarea unei specii native protejate este inacceptabilă, iar compania este „avizată” cu privire la necesitatea ca participanții la program să respecte legislația de conservare”, a declarat Dylan Swain, șeful echipei de investigații al departamentului de Conservare.

Pasărea weka a dispărut în mare parte din continent ca urmare a schimbărilor climatice și a numărului de prădători. O lege din 1953 pentru protcția speciilor protejate prevede închisoare de până la doi ani de închisoare pentru rănirea unei păsări sau amendă de 100.000 de dolari.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile