Antena 3 CNN Actualitate Un comisar-șef de poliție a ascuns numărul de telefon al unui infractor ca să nu fie găsit. El îi dădea sfaturi cu cine să vorbească

Un comisar-șef de poliție a ascuns numărul de telefon al unui infractor ca să nu fie găsit. El îi dădea sfaturi cu cine să vorbească

de Georgiana Marina    |   

Adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Dâmbovița este anchetat și pus sub control judiciar după ce a protejat un bărbat care era căutat pentru că pe numele lui era emis un mandat european de arestare. Concret, comisarul Ionuț-Denis Pârvu nu le-a dat anchetatorilor numărul de telefon al inculpatului, iar pe acesta l-a sfătuit să nu vorbească cu o persoană pentru a nu fi interceptat.

UPDATE 10.38. Poliția Română precizează într-un comunicat de presă că susține ancheta în acest caz și că Pârvu a fost eliberat din funcția de adjunct al IPJ Dâmbovița.

"Față de lucrător a fost luată măsura eliberării din funcția deținută și a fost pus la dispoziție, urmând să-i fie stabilite sarcini, la nivelul unității din care face parte, care să nu împieteze ancheta penală și în concordanță cu obligațiile dispuse prin ordonanța emisă de procuror, pe perioada controlului judiciar.

Reiterăm faptul că Poliția Română se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului polițistului. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști", a precizat Poliția.

Știrea inițială

Comisarul Ionuț-Denis Pârvu este anchetat de DNA Ploiești pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată.

De miercuri, el este pus sub control judiciar.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie 2023 – august 2023, Ionuț-Denis Pârvu, deși avea cunoștință despre faptul că o persoană, inculpată într-un dosar penal, se sustrăgea  executării unui Mandat European de Arestare nu a oferit autorităților competente numărul de telefon al acestuia deși coresponda cu persoana respectivă, îngreunând activitățile de urmărire și localizare a inculpatului dat în urmărire. De asemenea, ofițerul de poliție i-ar fi dat indicații persoanei urmărite să nu vorbească cu o persoană întrucât exista posibilitatea ca terminalele mobile ale acestuia să fie interceptate, astfel încât acesta să fie localizat și arestat în vederea extrădării, au stabilit anchetatorii.

În imagine, Ionuț Negoi, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare. FOTO Facebook

Ulterior, în cadrul unui raport înregistrat la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița ar fi menționat în mod nereal faptul inculpatul urmărit l-ar fi contactat pe el, iar în cadrul corespondenței cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești ar fi susținut că, în urma verificărilor efectuate, inculpatul care era dat în urmărire internațională nu a fost găsit, deși în realitate comisarul șef de poliție Pîrvu Denis deținea informații despre acesta și coresponda cu el.

În timpul controlului judiciar, comisarul de poliție trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar. De asemenea, nu mai poate ocupa funcția adjunct al Inspectorului Şef al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, în exercitarea căreia inculpatul a săvârșit faptele și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.​

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile