Antena 3 CNN Actualitate Locale Un comisar de poliție din Vâlcea a fost prins în flagrant în timp ce lua 2.000 de euro mită, într-un restaurant

Un comisar de poliție din Vâlcea a fost prins în flagrant în timp ce lua 2.000 de euro mită, într-un restaurant

de Gabriela Mladin    |   

Un comisar de poliţie din Vâlcea a fost ridicat de mascaţi dintr-un restaurant chiar în moment în care lua mită de la un om de afaceri. Comisarul în vârstă de 40 de ani a fost plasat în arest la domiciliu după ce a încercat să ia cei două mii de euro mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 1 septembrie, faţă de Constantin Casian Anghel, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru luare de mită.

„În calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, inculpatul Anghel Constantin Casian ar fi pretins în mod direct, dar şi prin intermediul unei alte persoane, suma de 2.000 euro de la reprezentantul unei societăţi comerciale cu activitate în domeniul hotelier şi alimentar, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în sensul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau în urma efectuării unui control”, arată DNA, luni, într-un comunicat de presă.

În acest context, poliţistul ar fi primit, duminică, suma de 2.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Poliţistul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Argeş, însă judecătorii au respins solicitarea procurorilor şi au dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Subiecte în articol: comisar mita IPJ Vâlcea
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile