Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a arestat un cetățean american acuzat că ar fi agresat un polițist la Moscova

Rusia anunță că a arestat un cetățean american acuzat că ar fi agresat un polițist la Moscova

de Claudia Popovici    |   

Un cetăţean american a fost arestat la Moscova, acuzat de violenţă împotriva forţelor de ordine, a anunţat miercuri Comitetul de Investigaţii rus, la două săptămâni după un schimb major de deţinuţi între Rusia şi Occident, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Potrivit anchetatorilor ruşi, cetăţeanul american, a cărui identitate nu a fost precizată, fost dus la o secţie de poliţie din capitala rusă în urma comiterii unor acte de "vandalism".

"Acuzatul a refuzat să prezinte documente care să dovedească identitatea sa, după care a recurs la violenţă împotriva unui agent al forţelor de ordine", a motivat Comitetul de Investigaţii într-un comunicat pe Telegram, adăugând că cetăţeanul american va fi "inculpat în viitorul apropiat". El riscă până la 5 ani de închisoare, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Acest incident survine în timp ce Washingtonul acuză Moscova că vizează în mod special cetăţenii americani aflaţi Rusia pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru eliberarea unor ruşi deţinuţi în Occident.

Pe 1 august a avut loc cel mai mare schimb de deţinuţi între Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece. Au fost astfel eliberaţi 8 cetăţeni ruşi închişi în ţările NATO, inclusiv spioni, în schimbul a 15 cetăţeni străini şi activişti opozanţi ruşi care executau pedepse în închisorile din Rusia, precum şi a unui cetăţean german condamnat la moarte în Belarus.

Alţi cetăţeni americani şi din alte ţări occidentale sunt în continuare în închisorile ruseşti pentru diferite fapte.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile