Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Un câine a fost legat de un stâlp şi abandonat în apă de stăpân în timpul uraganului Milton din Florida. Individul a fost arestat

Un câine a fost legat de un stâlp şi abandonat în apă de stăpân în timpul uraganului Milton din Florida. Individul a fost arestat

de Claudia Popovici    |   

Polițiștii din Florida au găsit câinele săptămâna trecută, abandonat pe marginea autostrăzii Interstate-75, în Tampa, legat de un stâlp cu apa până la piept, după ce au primit un apel de ajutor de la un şofer care trecea prin zonă. „NU faceți asta animalelor voastre de companie, vă rugăm...” au transmis poliţiştii ulterior într-un clip video. Stăpânul animalului a fost identificat şi arestat, transmite The Guardian

Luni, fostul proprietar, Giovanny Aldama Garcia, în vârstă de 23 de ani, din Ruskin, Florida, a fost arestat pentru cruzime agravată împotriva animalelor. Câinele salavat din calea uraganului Milton a fost redenumit din Jumbo în Trooper, a declarat Departamentul de Siguranță Rutieră și Vehicule cu Motor. La o conferință de presă, marți, Ron DeSantis a spus că Trooper se află în prezent în Tallahassee și va fi adoptat.

[GAL layout="4"]

„Câinele a fost foarte traumatizat de acea experiență,” a spus guvernatorul Floridei. „Am spus atunci că nu poți pur și simplu să legi un câine și să-l lași afară într-o furtună, este total inacceptabil, și vom trage pe oricine la răspundere.”

Conform fișelor online ale închisorii, revizuite de The Guardian, Aldama Garcia a fost eliberat marți pe o cauțiune în numerar de 2.500 de dolari după arestarea sa de luni. Nu este clar când va avea loc următoarea audiere în instanță.

Biroul lui Suzy Lopez, procurorul de stat care servește al 13-lea circuit judiciar în Tampa și care se ocupă de acest caz, a declarat într-un comunicat de presă că Aldama Garcia le-a spus anchetatorilor că mergea cu mașina spre Georgia pentru a scăpa de uragan, dar și-a lăsat câinele pe marginea drumului pentru că nu a găsit pe nimeni care să-l ia.

Câinele a fost în cele din urmă salvat după ce un polițist de stat, Orlando Morales, a primit un pont de la un șofer. Până în momentul în care a găsit câinele, apa ajunsese până la gâtul animalului.

Conform ABC News, două zile mai târziu, Aldama Garcia s-a dus la un adăpost local pentru animale pentru a-și recupera câinele, aducând fotografii ca dovadă a proprietății, dar câinele se afla într-un alt adăpost. Aldama Garcia le-a spus că va renunța la proprietatea câinelui „dacă actualul adăpost îl va îngriji și iubi”, și a completat documentele necesare pentru a ceda câinele, conform declarației pe care ABC News a văzut-o.

„În comitatul Hillsborough, tratăm foarte serios cazurile de cruzime împotriva animalelor,” a spus Lopez.

„Acest inculpat este acuzat de o infracțiune gravă și ar putea primi până la cinci ani de închisoare pentru acțiunile sale. Sincer, nu cred că este suficient. Sper că legislatorii vor analiza acest caz și vor discuta schimbarea legii pentru a permite pedepse mai aspre pentru cei care își abandonează animalele în timpul unei stări de urgență.”

Lopez i-a mulțumit, de asemenea, lui Morales: „Este un iubitor de animale și tatăl unui câine adoptat. Mulțumim pentru dedicația ta față de toți locuitorii noștri, inclusiv cei cu patru picioare.”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile