Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un butoi de 7 vedre cu țuică, o pisică și un lighean: motivele bizare pentru care românii se judecă după divorț

Un butoi de 7 vedre cu țuică, o pisică și un lighean: motivele bizare pentru care românii se judecă după divorț

de Claudia Popovici    |   

La fiecare 7 minute un cuplu divorţează în România. Motivele sunt diverse de la infidelitate şi până la violenţă domestică. Dar divorţul poate aduce bătăi de cap neaşteptate. Foştii soţi ajung în instanţă şi se judecă pentru orice: de la animale de companie până la lenjerie intimă, farfurii sau perne. 

Peste 20.000 de divorţuri au fost înregistrate anul trecut în ţara noastră. Motivele invocate variază, de la cauze grave precum violenţa domestică sau alcoolism până la infidelitate. Dar peste 65% din românii care au divorţat au declarat că au luat această decizie de comun acord cu partenerul. Dar, chiar şi atunci când pare că părţile se înţeleg împărţirea bunurilor se poate dovedi a fi dificilă.

Aşa a ajuns un cuplu din Botoşani să împartă în instanţă fețe de masă, farfurii, furculiţe, cuţite, un lighean dar şi oi şi cai. Deşi au ajuns în faţa judecătorului, cei doi proaspăt divorţaţi au reuşit să se înţeleagă până la urmă. Femeia s-a ales cu vesela şi cu obiectele de uz casnic, iar bărbatul a rămas cu doi cai şi 250 de oi.

O femeie din Argeş şi-a obligat soţul să-i returneze zestrea

Nu este nici singurul caz, dacă ne uităm prin deciziile date de instanţe, doar anul acesta găsim sute de exemple. O femeie din Curtea de Argeş vrea să îl oblige, prin hotărâre judecătorească, pe fostul soţ să îi returneze zestrea pe care a adus-o când s-au căsătorit. Aceasta este compus din: un butoi de 7 vedre cu țuică, O plapumă, o pătură, două perne, o tigaie, o cratiță, un ibric de cafea, un aspirator şi un aragaz cu butelie.

Un alt motiv pentru care proaspăt divorţaţii ajung în instanţă este cearta pentru inelul de logodnă.

Cum a ajuns o pisică motiv de scandal în instanţă între doi foști soţi

Un bărbat din Bucureşti a intentat o acţiune prin care cere ca fosta soţie să îi înapoieze inelul de logodnă, motanul rasa British shorthair, un ceas şi mai multe geci de lux.

A explicat să fosta soţie nu prea câştiga bani în timp ce el deţinea un confort financiar care îi permitea să îi asigure haine, bijuterii, excursii de lux, restaurante şi cadouri exclusiviste.

În fapt, a precizat că el era în permanenţă promovat şi deţinea un confort financiar care îi permitea să îi asigure reclamantei-pârâte haine, bijuterii, excursii de lux, restaurante, cadouri exclusiviste

Au reuşit până la urmă să se înţeleagă şi fosta soţie a rămas şi cu inelul de logodnă şi cu pisica şi cu gecile scumpe.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile