Antena 3 CNN Externe Mapamond Un britanic a scrijelit inițialele familiei lui pe o casă din Pompei. Apoi s-a scuzat că a vrut să știe lumea că a trecut pe acolo

Un britanic a scrijelit inițialele familiei lui pe o casă din Pompei. Apoi s-a scuzat că a vrut să știe lumea că a trecut pe acolo

de Georgiana Marina    |   

Cu străzile sale perfect conservate și casele încă în picioare, situl Pompei oferă o ocazie unică de a vedea cum trăiau oamenii acum aproape 2.000 de ani. O vizită în orașul antic oferă amintiri de neuitat. Dar amintirile nu au fost suficiente pentru un turist britanic, care a fost surprins săptămâna aceasta gravând inițialele sale și ale familiei sale într-una dintre casele vechi de 2 000 de ani ale orașului, scrie CNN.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public, ar fi făcut cinci gravuri – inițialele familiei sale și data de 7 august – cu un obiect ascuțit pe peretele Casei Fecioarelor Vestale.

Fotografiile arată literele zgâriate în tencuiala de lângă ușa de intrare, care a fost pictată în roșu în urmă cu aproape 2.000 de ani. Se văd clar literele „JW LMW MW”, sus pe perete, și „MYLAW 07/08/24”, mai jos.

Personalul sitului a observat și a chemat poliția. Potrivit agenției italiene de știri ANSA, bărbatul și-a cerut scuze, spunând că a scris inițialele lui și ale celor două fiice ale sale pentru a lăsa un semn al vizitei lor la sit.

Parcul arheologic a refuzat să comenteze pentru CNN. Cu toate acestea, în iunie, când un turist din Kazahstan a fost surprins scrijelindu-și inițialele pe Casa Ceii din orașul antic, directorul sitului, Gabriel Zuchtriegel, a declarat că turistul va trebui să plătească pentru restaurarea zidului.

Cazul a fost trimis tribunalului local din Torre Annuziata sub acuzația de „deteriorare a patrimoniului artistic”, care poate duce la amendă de la 20.000 la 60.000 de euro și o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, datorită legilor care au fost înăsprite în ianuarie. Legea acoperă actele de distrugere sau deteriorare a patrimoniului cultural sau peisagistic.  

În Pompei au fost deseori turiști cu un comportament inadecvat, care și-au gravat inițialele și au furat obiecte de când au început săpăturile în anii 1700. În 2022, un turist australian s-a plimbat chiar cu un moped în jurul sitului antic.

Turiștii par să se comporte deosebit de urât în Italia, o țară ale cărei situri de top tind să fie axate pe artă sau arheologie și, prin urmare, sunt mai fragile decât majoritatea.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile