Antena 3 CNN Externe Un bombardament al armatei israeliene asupra unei şcoli a ucis 15 persoane în Gaza. Şcoala era utilizată ca adăpost pentru refugiaţi

Un bombardament al armatei israeliene asupra unei şcoli a ucis 15 persoane în Gaza. Şcoala era utilizată ca adăpost pentru refugiaţi

de M.P.    |   

Un atac israelian asupra unei școli folosite pentru a adăposti palestinieni refugiaţi a ucis cel puțin 15 persoane în centrul Gazei, spun oficialii.

Agenția de apărare civilă din Gaza, condusă de Hamas, a declarat că locul din tabăra Nuseirat a fost lovit de o salvă de artilerie duminică, omorând familii întregi și rănind alte zeci de persoane, conform BBC.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că analizează rapoartele.

Anterior, cinci copii ar fi fost uciși de un atac cu dronă în timp ce se jucau la un colț de stradă în nordul Gazei.

Un purtător de cuvânt al apărării civile a declarat că atacul asupra școlii al-Mufti, unde se adăposteau sute de persoane strămutate din Gaza, a rănit cel puțin 50 de persoane, iar mai mult de o duzină au fost ucise.

Principalele zone de conflict din Gaza în ultimele zile au fost în nord, unde forțele israeliene au intensificat atacurile timp de peste o săptămână, ca parte a unei operațiuni terestre majore. Sute de persoane au fost ucise de atunci, au raportat autoritățile din Gaza.

Locuitorii din Beit Hanoun, Jabalia și Beit Lahiya au raportat că au fost izolați de orașul Gaza din apropiere, în timp ce tancuri israeliene au fost văzute la periferia celui mai mare oraș al teritoriului.

Spitalele din zonă au rămas fără provizii, deși Organizația Mondială a Sănătății a declarat că o operațiune comună cu Crucea Roșie a realimentat două dintre acestea - după nouă zile de încercări.

Se pare că cei cinci copii din nordul Gazei au fost uciși într-un atac aerian israelian în timp ce se jucau la un colț de stradă în tabăra al-Shati.

Imaginile grafice de la fața locului arată trupurile însângerate a ceea ce păreau a fi tineri adolescenți.

Unul dintre ei părea să țină în mână mai multe bile de sticlă.

O mătușă a unuia dintre băieți, pe nume Rami, i-a adus un omagiu emoționant pe rețelele de socializare. Ea a spus că familia s-a mutat în al-Shati după ce a fost forțată să își părăsească casele din Jabalia pentru a se muta într-o „zonă mai sigură” din cauza războiului.

IDF nu a răspuns încă întrebărilor cu privire la incident.

În ultimul an de război, Ministerul Sănătății condus de Hamas a raportat peste 42 000 de persoane ucise.

Aproximativ 1,9 milioane din cele 2,4 milioane de persoane din Gaza au fost strămutate din cauza războiului - multe dintre acestea fiind nevoite să se mute de mai multe ori pentru a scăpa.

Luptele au început după ce Hamas a lansat un atac fără precedent asupra nordului Israelului la 7 octombrie anul trecut - ucigând aproximativ 1.200 de persoane în nordul Israelului și luând mai mult de 200 de ostatici în Gaza.

 

 

Subiecte în articol: Gaza Israel IDF
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile