Antena 3 CNN Actualitate Locale Caz şocant în Suceava: un bebeluș de 23 de zile a fost dus la spital cu mai multe oase rupte. Ce susțin părinții

Caz şocant în Suceava: un bebeluș de 23 de zile a fost dus la spital cu mai multe oase rupte. Ce susțin părinții

de Paul Ciurari    |   

Este anchetă la Suceava, după ce un bebeluș de numai trei săptămâni a ajuns la spital cu multiple fracturi. Poliția a deschis un dosar penal pe numele părinților și a sesizat și Protecția Copilului.

Copilul a ajuns prima dată la Spitalul din Vatra Dornei în data de 2 septembrie. 

Fetița a fost dusă la spital de către părinții săi. Cum au văzut semnele, doctorii au sesizat poliția cu suspiciune de posibilă agresiune.

La declarații, părinții au mărturisit că au scăpat-o din brațe în timp ce o îmbrăcau și că nu a fost vorba de o agresiune fizică din partea lor, spunând doar că e primul copil și nu sunt obișnuiți cu acest rol.

Ulterior, în data de 3 septembrie, micuța a ajuns din nou la spital, de data aceasta la Spitalul de Urgenţe din Suceava.

Medicii au decis să fie transferată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde se află internată în stare gravă, în secţia de Terapie Intensivă.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, copilul avea și leziuni la cap. 

Poliția a deschis un dosar penal de rele tratamente aplicată minorului și a sesizat și Protecția Copilului.

„Din primele evaluări ale cazului şi din discuţiile cu asistentul social şi cu asistentul medical comunitar, de la Primăria Crucea, rezultă o posibilă agresiune asupra bebeluşului de nici o lună. În acest sens, s-a solicitat o nouă anchetă socială de la primăria de domiciliu, declaraţia tatălui, precum şi opinia spitalului cu privire la situaţia minorei. În decursul zilei de astăzi, tatăl s-a prezentat cu soţia la un consult psihiatric la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, unde a şi rămas internată pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

Micuţa este, în prezent, la Terapie Intensivă şi se va menţine legătura cu Spitalul din Iaşi în vederea preluării în sistemul de protecţie, cu plasament în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist, în momentul în care starea ei va permite externarea”, au precizat reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava.

Până la finalizarea anchetei sociale, părinţii nu vor putea să vadă şi nici să viziteze copilul.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile