Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat și-a cerut iubita de soție cu un inel de 70.000 $, dar s-a răzgândit și îl vrea înapoi. Cazul a luat o turnură incredibilă

Un bărbat și-a cerut iubita de soție cu un inel de 70.000 $, dar s-a răzgândit și îl vrea înapoi. Cazul a luat o turnură incredibilă

de Daniela Chihaia    |   

Un bărbat și-a cerut iubita de soție cu un inel Tiffany de 70.000 de dolari, dar apoi a anulat planurile de căsătorie și a cerut inelul înapoi. Femeia nu a vrut să-l înapoieze, iar el a dat-o în judecată, astfel că vineri va începe un proces în urma căruia instanța de judecată va decide la cine rămâne bijuteria.

Curtea Supremă de Justiție din Massachusetts va decide nu doar dacă inelul se va întoarce la Bruce Johnson sau va rămâne la Caroline Settino, ci și dacă va moderniza legea statului New England privind inelele de logodnă care i-ar favoriza pe bărbați, potrivit The Independent.

Johnson, un inginer de la Siemens retras din activitate, și Settino, fostă profesoară, s-au întâlnit într-un bar din Hingham, Massachusetts. A cerut-o în căsătorie în 2017 cu inelul de 70.000 de dolari.

Dar, în timp ce-și planificau nunta, Johnson a început să suspecteze că logodnica lui avea o aventură, după ce i-a găsit în telefon mesaje de la un alt bărbat. Prin urmare, a anulat nunta.

Settino neagă acuzațiile lui Johnson și spune că bărbatul de la care avea mesajele era un prieten vechi. Johnson a ajuns cu Settino în instanță pentru a-și recupera inelul, dar un judecător a concluzionat că el s-a înșelat în legătură cu aventura și că  este vinovat pentru separarea lor.

Însă decizia a fost anulată anul trecut de o instanță de apel. S-a concluzionat că, deși Johnson s-ar fi putut înșela în privința aventurii, în conformitate cu legea actuală nu înseamnă că era nejustificat să rupă logodna.

Settino a făcut apoi apel la Curtea Supremă a statului, spunând că luptă să păstreze inelul din principiu.

„Nu voi mai purta acel inel niciodată”, a spus ea când a fost întrebată ce va face dacă va căștiga procesul.

Procesele prin care se solicită înapoierea inelelor sunt, în esență, ultimul tip de litigiu pentru logodne rupte existent și recunoscut de instanțele din SUA, după ce în anii 1930 un act normativ le refuza femeilor dreptul de a păstra inelele de logodnă drept consolare în cazul în care logodna ar fi fost ruptă. 

Multe state din SUA au tratat cazurile cu privire la inele așa cum a decis instanța supremă din Massachusetts în 1959, când a spus că cel care dă un inel de logodnă are dreptul să-i fie returnat atâta timp cât acea persoană nu a fost „de vină” pentru ruperea logodnei.

Dar acum, majoritatea statelor, inclusiv New Jersey, New York și Pennsylvania, tratează un inel de logodnă ca pe un cadou condiționat, care ar trebui returnat celui care îl dă la ruperea logodnei, indiferent de vinovat.

Această abordare este aspru contestată în SUA, criticii spunând că perpetuează prejudecățile de gen. În SUA, familiile mireselor suportă adesea costurile pentru ceremoniile de nuntă, dar pot fi înaintate procese doar pentru inelul de logodnă atunci când nunta este anulată. 

Settino spune că legea i se pare arhaică și vrea să profite de situației ei pentru a o schimba.

Până la soluționarea cazului, inelul este pus sub sechestru de către instanță.

Subiecte în articol: relatii logodna inel de logodna procese
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile