Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”

Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”

de Daniela Chihaia    |   

O întâmplare șocantă a avut loc într-un spital din Kentucky, SUA, unde un donator de organe s-a trezit pe masa de operație exact în momentul în care medicii se pregăteau să-i scoată inima.

Thomas TJ Hoover a ajuns la Spitalul Baptist Health Richmond din Kentucky în octombrie 2021, după o supradoză de droguri. Medicii au spus că era în moarte cerebrală și au făcut teste pentru a stabili dacă organele lui sunt viabile pentru a fi recoltate, potrivit New York Post.

Natasha Miller era de serviciu în ziua respectivă la spital, fiind una dintre persoanele responsabile cu conservarea organelor. Ea a declarat pentru presă că atunci când asistentele l-au dus pe Hoover (36 de ani) în sala de operații, acesta nu părea să fie în moarte cerebrală.

„Se mișca vizibil”, a spus Miller. „Și atunci când ne-am dus acolo am văzut că îi curgeau lacrimi. În mod clar, plângea.

Starea lui a șocat mai multe persoane aflate în sala de operație, iar doi dintre medicii care urmau să facă recoltarea de organe au refuzat să participe la intervenție.

Natasha Miller a spus că a fost șocată când l-a auzit pe coordonatorul de caz din partea Kentucky Organ Donor Affiliates (KODA) cerându-le ferm noilor medici veniți în sală să facă intervenția. „A sunat și a cerut să vină alți medici, pentru că procedura trebuia făcută”, a spus Miller pentru presa.

O altă angajată de la KODA spune că, în timp ce analiza cazul lui Hoover, a făcut o descoperire cutremurătoare. Nyckoletta Martin a povestit că a fost șocată să afle că bărbatul a mai dat semne de viață chiar în timp ce doctorul i-a examinat inima pentru a vedea dacă era viabilă pentru transplant.

„Donatorul se trezise în timpul procedurii de cateterism cardiac care a fost făcută în aceeași dimineață. Și s-a zbătut pe masă”, a spus Martin. Cu toate acestea, potrivit documentelor medicale, cei care au efectuat procedura l-au sedat pe Hoover care se lupta și chiar a încercat să se ridice, apoi au continuat cu procedurile în vederea recoltării organelor.

În urma acestui incident mai mulți membri ai echipei KODA au demisionat din funcții.

Mi-am dedicat întreaga viață misiunii de donare și transplantului de organe, dar este foarte înfricoșător pentru mine să văd că aceste lucruri se pot întâmpla și nu există mai multe măsuri pentru protejarea donatorilor”, a spus Martin.

Sora lui Hoover spune că acesta și-a deschis ochii în timp ce era dus de la o unitate de terapie intensivă în sala de operație, dar i s-a spus că mișcarea a fost reflexă și nu înseamna că Hoover era încă în viață.

„Era ca și cum ar fi vrut să ne anunțe: Hei, sunt încă aici”, a spus Donna Rhorer, sora mai mare a lui Hoover.

Oficialii KODA au negat că vreun membru al acestei instituții le-ar fi cerut medicilor să continue intervenția de recoltare de organe la un pacient viu.

Procurorul general al statului Kentucky a menționat că în momentul de față cazul este analizat de anchetatori. O altă investigație este făcută de autoritățile sanitare.

În prezent, Thomas TJ Hoover locuiește cu sora lui și deși mai are unele probleme cu memoria, vorbirea și mersul, starea lui generală este una bună.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile