Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Iași credea că nu vede bine și s-a dus să-și facă ochelari, dar medicii i-au descoperit o afecțiune extrem de rară

Un bărbat din Iași credea că nu vede bine și s-a dus să-și facă ochelari, dar medicii i-au descoperit o afecțiune extrem de rară

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Iași care a mers la un control oftalmologic pentru a-și face ochelari de vedere a aflat că are o tumoare orbitală, o afecțiune extrem de rară, scrie Ziarul de Iași.

Totul a început când bărbatul a observat că își piardă vederea la ochiul drept.

„Am fost la un control oftalmologic să-mi fac ochelari, dar m-au îndrumat să fac un control pentru glandă și un set de analize. Am făcut un CT și abia atunci mi s-a găsit problema la ochi, tumoră oculară benignă.

După aceea a urmat intervenția pe care nici n-am simțit-o, iar după intervenție am început să văd mai bine”, a declarat pacientul Mihai Mămăligă.

Medicii au reușit rezecția completă a tumorii

Tumorile orbitale sunt extrem de rare și pot fi operate în doar câteva spitale din România. Printre acestea, și Spitalul de Neurochirurgie din Iași. După intervenție, bărbatul și-a recăpătat vederea și se află acum în afara oricărui pericol.

Tumorile orbitale reprezintă sub 1% din toate tumorile cranio-cerebrale

Conf.dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, afirmă că tumorile orbitare sunt extrem de rare, reprezentând sub 1% din toate tumorile cranio-cerebrale.

Majoritatea acestor tumori sunt benigne, dar pot exista și cazuri de malignitate. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile