Antena 3 CNN Life Un bărbat care la 70 de ani arată ca la 30 și-a dezvăluit secretele. Și sunt cu totul neașteptate

Un bărbat care la 70 de ani arată ca la 30 și-a dezvăluit secretele. Și sunt cu totul neașteptate

de Daniela Chihaia    |   

Un chinez de 70 de ani care are fizicul unei persoane mult mai tinere a devenit de curând extrem de cunoscut la el în țară și nu numai, după ce niște bloggeri i-au descoperit filmările pe o rețea socială. Zou, care are o origine modestă și a muncit foarte mult și greu ca să-și întrețină familia, își spune acum cu mare plăcere povestea și își împărtășește secretele formei sale fizice de invidiat care sunt cu totul surprinzătoare.

Zou Heping spune că în 1979 a citit într-o revistă un articol despre beneficiile alergatului, iar de atunci viața lui s-a schimbat și a devenit dependent de exercițiile fizice. Acum are 70 de ani și de 45 de ani face zilnic mișcare.

[GAL layout="5"]

La vârsta de 44 de ani, fabrica de ciment în care lucram s-a închis. Pentru a-mi susține familia, am început să lucrez ca hamal în orașul meu natal, Chongqing, din sud-vestul Chinei. Timp de 10 ani, am transportat frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat din depozite către magazinele de electrocasnice, uneori livrându-le chiar la domiciliul clienților și instalându-le. Lucram 10 ore pe zi, dar nici acest loc de muncă solicitant fizic nu m-a oprit să fac exerciții”, a povestit el pentru The Guardian.

Bărbatul spune că se trezea în fiecare zi la 5 dimineața și ieșea la alergat, indiferent de vreme. De cele mai multe ori alerga desculț și doar dacă ningea se încălța. Alerga aproximativ 7 km cu două găleți, până la un izvor de munte de unde lua apă. Lua 10 litri de apă și apoi alerga înapoi acasă. „Apa din izvor este mai bună și mai igienică decât cea de la robinet. Era o situație win-win – aveam apă de calitate superioară și mă mențineam în formă. Duminica, când aveam liber de la muncă, alergam 20 sau 30 km”, a mai spus Zou.

În tinerețe nu i-a fost deloc ușor și pe lângă munca de hamal a mai avut alte câteva joburi grele, fiind nevoit să se mute de câteva ori. S-a pensionat în urmă cu 15 ani, iar viața lui a devenit mai ușoară. S-a întors în Chongqing, unde se bucură de peisajele frumoase alături de soția lui. Copilul lor locuiește, de asemenea, în același oraș și este foarte fericit că îl poate vedea oricând dorește.

Chongqing este un oraș montan, iar Zou locuiește aproape de faimosul munte Gele pe care se poate urca pe aproximativ 2.500 de trepte. Astfel, bărbatul și-a descoperit o nouă formă de antrenament.

Doar urcatul scărilor era prea ușor pentru mine, așa că într-o zi am decis să încerc să urc imitând mișcările unui animal – am urcat muntele în patru labe, sărind ca o broască și am coborât imitând mersul unui crocodil. Fac acest lucru zilnic, de 15 ani”, și-a explicat bărbatul metoda.

În afara exercițiilor pe care singur și le-a conceput, Zou spune că nu face nimic special și  nu urmează diete speciale. „Mănânc legume, fructe, orice tip de carne și tot ceea ce gătește soția mea. Soția mea mă susține foarte mult. Suntem căsătoriți de 44 de ani și am început să fac exerciții fizice aproape imediat după ce am cunoscut-o. Și ea face mișcare, dar nu în același ritm ca mine”, mai povestește chinezul.

Mai spune că acum se simte mai bine decât atunci când era tânăr și că a ajuns să prețuiască sănătatea mai mult decât orice.

Este mândru când persoane mult mai tinere decât el îl admiră și se arată șocate de vârsta pe care o are.

De-a lungul timpului, Zou a încărcat videoclipuri cu antrenamentele lui pe Douyin (versiunea chineză a TikTok-ului), dar aceastea nu au avut multe vizualizări. Dar recent a fost descoperit de câțiva bloggeri care au venit la el și l-au filmat, devenind astfel cunoscut în toată țara. 

„În ultimele șase luni, am fost intervievat de reporteri, bloggeri și posturi de radio. O organizație media locală a făcut un reportaj despre mine în luna ianuarie, iar acesta a devenit viral în toată China. Câțiva turiști au venit din alte orașe doar pentru a mă vedea cum urc. Dar eu mă concentrez doar pe exercițiile fizice și pe a-mi menține starea de bine”, a mai spus bărbatul, lăsând să se înțeleagă că pentru mulți oameni antrenamentele lui par amuzante și se distrează pe seama lui.

Când oamenii îmi văd fizicul, abdomenul și starea mentală, nimeni nu poate să creadă că am 70 de ani. Cea mai mare dorință a mea este să îmi păstrez puterea fizică și la 80 de ani. Poate că va trebui să renunț la unele dintre mișcările mai dificile până atunci, dar sper să continui să sar și să mă târăsc pe Muntele Gele”, a încheiat bărbatul.

Subiecte în articol: antrenamente fitness viata sanatoasa China
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile