Antena 3 CNN Externe Un tânăr a reușit să ajungă la mal după ce un rechin i-a retezat un picior, în Australia. Un polițist i-a salvat viața cu lesa câinelui

Un tânăr a reușit să ajungă la mal după ce un rechin i-a retezat un picior, în Australia. Un polițist i-a salvat viața cu lesa câinelui

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Piciorul retezat al unui surfer care a fost atacat de un rechin a fost adus de valuri pe o plajă din Australia, relatează BBC.

Atacul a avut loc marți.

Kai McKenzie, un tânăr în vârstă de 23 de ani, făcea surf lângă Port Macquarie, în New South Wales, când a fost atacat de rechinul din rasa Marele Alb, cu o lungime de trei metri.

Mușcătura rechinului l-a lăsat pe McKenzie fără un picior.

În pofida traumei grave, tânărul a reușit să prindă un val către mal cu placa sa de surf parțial distrusă în urma atacului (foto următoare) și a ajuns pe plajă.

Acolo, un polițist aflat în timpul liber a reușit să-i oprească hemoragia masivă cu ajutorul unui garou improvizat.

Piciorul tânărului a ajuns la mal la scurt timp după atacul rechinului.

Membrul a fost recuperat și pus în gheață de localnici înainte de a fi dus la spital, unde o echipă medicală evaluează în prezent opțiunile chirurgicale.

Mai exact, medicii urmează să decidă dacă piciorul poate fi reatașat sau nu.

Kai McKenzie - care este surfer profesionist - rămâne în stare gravă, dar stabilă, potrivit serviciilor de urgență.

Viața tânărului surfer, salvată cu lesa unui câine

Salvarea tânărului a depins de prezența de spirit a polițistului aflat pe plajă și de lesa câinelui acestuia, aflată la îndemână, notează BBC.

"A folosit lesa câinelui său pentru a improviza un garou și, practic, i-a salvat viața, până la sosirea paramedicilor", a declarat Kirran Mowbray, de la serviciul australian de ambulanță.

Aceasta a adăugat că victima era calmă și capabilă să vorbească după atacul rechinului.

În prezent, surferul este internat la spitalul John Hunter din Newcastle, unde a fost adus cu avionul, după ce a primit primele îngrijiri la un spital local. Piciorul său a efectuat o călătorie similară.

O pagină GoFundMe, menită să strângă bani pentru costurile de spitalizare și îngrijire ale tânărului, atrăsese echivalentul a circa 50.000 de dolari SUA până miercuri.

BBC mai precizează că McKenzie revenise recent la pasiunea sa pentru surfing, după ce o rană gravă la gât îl forțase să renunțe temporar la acest sport.

Australia rămâne țara cu cele mai multe atacuri de rechin asupra oamenilor, deși cazurile letale sunt relativ rare, conchide sursa citată.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile