Antena 3 CNN Externe Mapamond Un bărbat a murit pe masa de operație pentru că un medic i-ar fi scos organul greșit

Un bărbat a murit pe masa de operație pentru că un medic i-ar fi scos organul greșit

de Daniela Chihaia    |   

O femeie este devastată de durere pentru că soțul ei a murit pe masa de operație, când un chirurg ar fi făcut o eroare fatală și i-a scos organul greșit. Femeia din SUA a înaintat proceduri în instanță împotriva medicului care a făcut intervenția.

Beverly Bryan a inițiat printr-o firmă de avocatură proceduri civile și penale împotriva doctorului Thomas Shaknovsky, după moartea lui William, soțul ei cu care a fost căsătorită timp de 33 de ani, potrivit Newsweek.

Ea a spus că soțul ei în vârstă de 70 de ani a murit cu zile într-o sală de operații de la Spitalul Ascension Sacred Heart Emerald Coast din Walton County, Florida, în timpul unei proceduri de urgență.

Luna trecută, cei doi soți din Alabama își vizitau proprietatea din comitatul Okaloosa, Florida, când William a început să se plângă de dureri puternice în partea stângă a abdomenului.

Medicii au descoperit că avea o problemă la splină și i-au propus să-l opreze. William ar fi cerut să fie externat din spital, intenționând să meargă la medicului lui din Alabama, dar a fost „convins” să rămână și să urmeze procedura, se spune într-un comunicat de presă al firmei de avocatură care o reprezintă pe soția lui.

Zarzaur Law susține că bărbatul a fost avertizat de către doctorul Shaknovsky și medicul șef al spitalului, dr. Christopher Bacani, că „ar putea avea complicații grave dacă ar părăsi spitalul”.

Prin urmare, William a fost de acord să se opereze pe 21 august de splenectomie laparoscopică asistată, procedură în urma căreia medicii ar fi trebuit să-i scoată splina.

Însă doctorul Shaknovsky i-ar fi scos din greșeală ficatul, acuză soția lui.

Zarzaur Law spune că, în timpul intervenției, chirurgul a rupt vasele de sânge care erau conectate la organ și din această cauză William a suferit „pierderi masive de sânge și a murit”.

Firma susține că medicul chirurg a informat-o apoi pe soția pacientului că splina lui era „atât de bolnavă încât era de patru ori mai mare decât în mod normal și a migrat în cealaltă parte a corpului”.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat pentru USA TODAY: „Luăm acuzațiile foarte în serios, iar echipa noastră de conducere efectuează o investigație amănunțită asupra acestui eveniment. Ascension Sacred Heart Emerald Coast are o istorie îndelungată și oferim îngrijiri sigure și de calitate. Siguranța pacienților este și rămâne prioritatea noastră numărul unu”.

La autopsie s-a constatat că pe splina lui William a apărut un mic chist, despre care se crede că ar fi cauzat durerile pentru care a ajuns la consultații la medicul din Florida.

Beverly este determinată să-i tragă la răspundere pe cei care au greșit și să-i facă dreptate soțului mort: „Soțul meu a murit în timp ce zăcea pe masa din sala de operație din cauza doctorului Shaknovsky. Nu vreau să moară și altcineva din cauza incompetenței lui, la un spital care ar fi trebuit să știe că a făcut și înainte greșeli.”

Dr. Shaknovsky nu a fost pus sub acuzare și nu are abateri disciplinare sau alte plângeri care să fie cunoscute în mod public.

Spitalul a confirmat că a început o anchetă în acest caz.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile