Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a fost spulberat de o maşină pe Autostrada A1, când încerca să traverseze. Circulaţia a fost închisă

Un bărbat a fost spulberat de o maşină pe Autostrada A1, când încerca să traverseze. Circulaţia a fost închisă

de Milena Niță    |   

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit miercuri, după ce a încercat să traverseze pe Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, şi a fost lovit puternic de o maşină.

Accident mortal a avut loc la kilometrul 80, în localitatea Pătuleni. 

La locul accidentului au ajuns imediat mai multe echipaje de salvare. Bărbatului i-au fost aplicate manevrele de prim-ajutor, dar nu a mai putut fi salvat. 

În zonă, traficul rutier a fost restricţionat pentru două ore.

„În seara zilei de 4 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 au fost sesizați despre faptul că o persoană a fost lovită de un autoturism, în zona kilometrului 80 al Autostrăzii A1, la limita dintre județele Argeș și Dâmbovița.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii rutieri a rezultat că un bărbat de 34 de ani, din județul Gorj, care conducea un autoturism pe Autostrada A1, deplasându-se pe Calea 1 – sensul către Pitești, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a accidentat un bărbat de 66 de ani, din Rătești, județul Argeș, posibil pe fondul traversării.

Bărbatului i-au fost aplicate manevre de resuscitare de către pompierii argeșeni, însă ulterior a fost constatat decesul.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea efectuării analizelor de laborator, care să stabilească dacă sunt întrunite condițiile pentru răspunderea penală, sub aspectul stabilirii prezenței substanței în organism.

În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența unei substanțe psihoactive și ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc”, se arată în comunicatul Poliţiei.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile