Antena 3 CNN Actualitate Un baieţel de 9 ani din Polonia este deja student şi inventator

Un baieţel de 9 ani din Polonia este deja student şi inventator

Un baietel din Polonia are sanse sa devina unul dintre marii inventatori ai lumii. La doar 9 ani, a fost admis la o universitate importanta de tehnologie si are deja mai multe inventii in portofoliu, potrivit stirileprotv.ro.

Kamil urmeaza, in paralel, cursurile unei scoli primare si pe cele ale unei renumite universitati de tehnologie din Polonia. A trecut cu brio examenul de admitere in toamna anului trecut si s-a acomodat rapid cu ceilalti colegi mai mari ca el cu aproape un deceniu.

Cand va fi mare vrea sa fie inventator si si-a stabilit de pe acum prioritatile. "Vreau sa inventez un aparat pentru teleportare. Drumul pana la casa bunicului meu dureaza trei ore. Si este scump sa mergi pana acolo cu masina de cateva ori pe an", a spus băieţelul.

In timp ce Kamil isi imagineaza viitorul, parintii inventariaza cu minutiozitate fiecare inventie a fiului lor.

Kamil are mai multe inventii interesante care ar putea fi patentate, însă trebuie să împlinească 13 ani ca să poată face asta.

Facultatea i-a oferit pustiului oportunitatea sa construiasca de la zero o masina electrica, in miniatura. Proiectul presupune costuri de aproape 5.000 de euro, iar parintii nu vor sa accepte un imprumut studentesc. Asa ca au demarat o campanie pe internet, in speranta ca vor strange benii necesari.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile