Antena 3 CNN Externe Mapamond Un austriac de 61 de ani a fost arestat pentru că a făcut sex într-un sanctuar din Japonia. Ce sancțiuni riscă bărbatul

Un austriac de 61 de ani a fost arestat pentru că a făcut sex într-un sanctuar din Japonia. Ce sancțiuni riscă bărbatul

de Mia Lungu    |   

Un bărbat austriac în vârstă de 61 de ani a fost arestat luna trecută pentru că a făcut sex într-un sanctuar din Japonia cu o femeie japoneză în vârstă de 40 de ani, a declarat, miercuri, poliția locală pentru CNN.

Cuplul a fost prins făcând sex pe 22 august, în timp ce se afla în incinta unui sanctuar din Kesennuma, un mic oraș de coastă la aproximativ 500 de kilometri nord de Tokyo, și a fost acuzat de nerespectarea unui lăcaș de cult.

Poliția a declarat pentru CNN că l-a arestat pe bărbat, temându-se că ar putea fi un risc de fugă, dar nu a arestat-o pe femeie după ce a concluzionat că nu exista riscul ca aceasta să fugă.

Bărbatul a fost eliberat din arest, dar poliția a declarat că nu poate dezvălui detalii despre pedeapsa sa și nu a precizat dacă era turist sau rezident. Aceste cazuri nu se încheie întotdeauna cu repatrierea forțată, a adăugat poliția, și se pot solda cu o amendă.

Deși un astfel de caz este rar, au existat și alte cazuri de persoane arestate pentru nerespectarea sanctuarelor japoneze.

Anul trecut, un canadian în vârstă de 17 ani a fost adus la interogatoriu pentru că ar fi zgâriat cu unghia numele „Julian” într-un stâlp de lemn al unui templu inclus în lista UNESCO din orașul istoric Nara, a declarat atunci poliția locală pentru CNN.

„Băiatul și-a recunoscut fapta și spune că nu a făcut-o cu intenția de a dăuna culturii japoneze”, a declarat un oficial al poliției.  „El este acum cu părinții săi, care erau cu el când a avut loc incidentul”.

În 2010, celebrul fotograf Kishin Shinoyama a fost acuzat de indecență publică și lipsă de respect față de un lăcaș de cult atunci când ar fi făcut fotografii nud într-un cimitir public.

Subiecte în articol: austriac sex japonia sanctiuni sanctuar
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile