Antena 3 CNN Actualitate Un antrenor de la Federația de bob și sanie voia să își facă relații și să câștige bani, așa că 6 ani a obligat fete să se prostitueze

Un antrenor de la Federația de bob și sanie voia să își facă relații și să câștige bani, așa că 6 ani a obligat fete să se prostitueze

de Georgiana Murgilă    |   

Un antrenor la Federația de bob și sanie este cercetat pentru trafic de persoane, fiind acuzat că a obligat trei fete să întrețină relații sexuale pentru a obține sponsorizări pentru lotul național feminin de sporturi de iarnă. Fetele erau ținute într-un centru sportiv din Constanța și erau duse în România, Germania, Letonia și Monaco pentru a practica prostituția. În cauză e cercetat și un cetățean libanez, care era patron de hotel unde erau duse fetele.

Procurorii DIICOT fac două percheziții domiciliare în Constanța, într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane, complicitate la trafic de persoane și influențarea declarațiilor.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2013 - 2019, suspectul, în calitate de antrenor al unui lot național feminin de sporturi de iarnă, a recrutat trei persoane vătămate, prin abuz de autoritate și inducere în eroare, cu privire la obținerea unor perfomanțe sportive interne și internaționale, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, suspectul le-a adăpostit pe victime în incinta sediului social aparținând unui centru sportiv situat în Municipiul Constanţa, și le-a transportat în țară și în străinătate, respectiv în mai multe locații din municipiul Constanța precum și pe teritoriul Germaniei, Principatului Monaco și Letoniei.

Astfel, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, de atașamentul emoțional și ulterior de starea de sănătate psihică precară, suspectul le-a  constrâns fizic și moral să întrețină acte sexuale cu persoane de sex masculin, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale, sub forma unor sponsorizări oferite lotului național feminin de sporturi de iarnă, potrivit DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 4 mai 2023, suspectul ar fi obligat una dintre victime să își retragă mărturia și să autentifice la notar un document în acest sens.

Potrivit anchetatorilor, suspectul voia să se împrietenească cu oameni de afaceri și persoane publice cu influență, cunoscute în România și în Constanța.

Faptele s-ar fi desfășurat în perioada 2013 – 2019.

Cetățeanul libanez, cercetat și el în acest dosar, i-a acordat ajutor suspectului,  punând la dispoziție gratuit spații de cazare pe care le deținea, sportivelor lotului național și impunând ulterior cheltuieli fictive de cazare și masa. El a efectuat plăți reprezentând sponsorizări, fiind principalul beneficiar al serviciilor sexuale la prestarea cărora au fost obligate victimele.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile